Informatie over de kostprijs van een opname in het A.S.Z.

Heldere communicatie met de patiënt is belangrijk. En dat geldt niet alleen voor het medische luik. Ook duidelijke informatie over het financiële plaatje hoort een onderdeel te zijn van een goede patiëntenvoorlichting. Daarom hebben we alle informatie over de kostprijs van een opname in het A.S.Z. gebundeld in een korte checklist. De arts overloopt deze checklist tijdens de raadpleging met de patiënt die binnenkort opgenomen wordt in het ziekenhuis.

 

Indien de patiënt toch nog enkele vragen heeft over de kostprijs, kan de patiënt naar het loket ‘vooropname’ (t.h.v. het onthaal op de drie campussen). Tijdens een vertrouwelijk gesprek zal men alle administratieve formaliteiten en financiële informatie met de patiënt overlopen en het nodige advies verlenen. Tijdens dit overleg wordt – in een speciaal hiervoor ingerichte ruimte per campus ter hoogte van het onthaal – het patiëntenboekje besproken, net als de sociale thuissituatie, de ontslagregeling en de kostprijs.

"Er kan ook rekening gehouden worden met de voorkeur van de kamerkeuze”, vertelt opnamecoach Sophie Heyvaert. “Hiermee hopen we op een betere toewijzing van de éénpersoonskamers enerzijds. Anderzijds verwachten we een vlottere doorstroming aan het onthaal, kortere wachttijden, een probleemloze opname op de verpleegafdeling, een preoperatief goed voorbereide patiënt en meer bedcapaciteit, omdat het aankomstuur dichter aanleunt bij het uiteindelijke uur van de ingreep.”

Het voltallige team ‘Opnameplanning en Inschrijvingen’ werd op de drie campussen klaargestoomd om deze vooropnames te verzorgen. 

Wanneer kan u langskomen?
Na uw consultatie bij uw arts of op afspraak. U kan een afspraak maken telefonisch of per e-mail.

 

  • Campus Aalst: T 053/ 76 40 29
  • Campus GeraardsbergenT 054/43 21 17
  • Campus Wetteren: T 09/368 82 98
  • E ...

 

Meer informatie over de kostprijs van een ziekenhuisopname vindt u hier.

 

ASZJaarverslag19059Deze foto werd genomen voor de coronapandemie.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail