Internationale Dag van de Rechten van het kind

Vandaag, 20 november, is het universele Kinderdag waarop de Rechten van het Kind worden gevierd. Een opname of behandeling in een ziekenhuis is voor een kind - en de ouders - vaak een nare ervaring. Met het project 'Kindvriendelijk ziekenhuis', waarbij het thema circus centraal staat, wil het A.S.Z. deze nare ervaring tot een minimum beperken. 

 

Circus A.S.Z.

 

De kinderafdeling van het A.S.Z. werd recent omgetoverd tot een circus met tal van leuke circusartiesten en -diertjes. Dit nieuwe thema wil het A.S.Z. nadien graag doortrekken in de rest van het ziekenhuis. Van stempels en affiches tot kleurplaten... Ons circusthema zorgt voor herkenning, erkenning, een streepje troost en een vleugje plezier.

 

"We merken dat kinderen minder angst hebben voor een opname of ingreep wanneer zij goed voorbereid zijn of vertrouwd zijn met een bepaalde situatie of omgeving. Kinderen kunnen dankzij het nieuwe thema op een speelse manier kennismaken met het ziekenhuis. Dit neemt veel twijfel bij het kind weg waardoor de behandeling vlotter verloopt. We bouwen in de toekomst verder aan een nieuwe kinderwebsite en zullen filmpjes en 360°-foto’s voorzien om de herkenbaarheid te verhogen." vertelt Kristien De Wolf, hoofdverpleegkundige Pediatrie A.S.Z.

 

Meer informatie vindt u op onze huidige kinderwebsite

 

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail