Is er een ziekenhuisopname gepland? Informeer u tijdig over de kostprijs

Als patiënt heeft u recht op duidelijke informatie vooraf over de voorgestelde behandeling. De kostprijs is hierbij belangrijk. U moet weten wat een ingreep zal kosten, zodat u niet voor voldongen feiten staat.

 

Het A.S.Z. ziekenhuis kan u een zo volledig mogelijke raming geven van de te verwachte kosten. Op onze website staan er enkele prijsramingen van veelvoorkomende opnames en behandelingen. De geschatte bedragen geven enkel een richtbedrag. Want soms varieert de werkelijke kostprijs door onvoorziene omstandigheden (bv. extra onderzoeken en/of ingrepen, complicaties).

 

Duidelijke informatie vooraf, zoals over de kostprijs, voorkomt onaangename verrassingen en zorgt ervoor dat u uw voorzorgen kan nemen. Het helpt u om bewuste keuzes te maken, zoals de kamerkeuze op de opnameverklaring. Hou hierbij ook rekening met wat uw hospitalisatieverzekering dekt en niet dekt (tip: informeer u vooraf).

 

Staat uw ingreep niet in de tussen de prijsramingen? Prijsraming op maat? Aarzel niet om de dienst facturatie een kostenraming te vragen voor uw situatie. U kan met al uw vragen over de ziekenhuiskosten terecht bij de dienst facturatie.

 

Telefonisch (maandag t.e.m. vrijdag van 08u00 - 11u30 & 13u00 - 16u00, woensdagnamiddag gesloten)

T 053 76 68 59

T 053 76 68 60

 

Per e-mail
...

 

Meer informatie over de ziekenhuisfactuur vindt u hier.

 

kostprijs_ASZ_Tekengebied 1

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail