Kindvriendelijk ziekenhuis: kies mee de naam voor onze circusdieren en -artiesten!

Een opname of behandeling in een ziekenhuis is voor een kind - en de ouders - vaak een nare ervaring. Met het project 'Kindvriendelijk ziekenhuis', waarbij het thema circus centraal staat, wil het A.S.Z. deze nare ervaring tot een minimum beperken. Het ziekenhuis wil kinderen en jongeren de kans geven om mee te beslissen over de namen van de nieuwe figuurtjes. De enquête loopt van maandag 3 augustus tot en met zondag 6 september. Het duurt 5 tot 8 minuten om te antwoorden en dat gebeurt anoniem.

 

De kinderafdeling van het A.S.Z. wordt binnenkort omgetoverd tot een circus met tal van leuke circusartiesten en -diertjes. Dit nieuwe thema wil het A.S.Z. nadien graag doortrekken in de rest van het ziekenhuis en op de nieuwe kinderwebsite. Deze nieuwe figuurtjes zullen de pediatrische patiëntjes wegwijs maken in het ziekenhuis.

 

"We merken dat kinderen minder angst hebben voor een opname of ingreep wanneer zij goed voorbereid zijn of vertrouwd zijn met een bepaalde situatie of omgeving. Kinderen kunnen dankzij het nieuwe thema op een speelse manier kennismaken met ziekenhuis. Dit neemt veel twijfel bij het kind weg waardoor de behandeling vlotter verloopt. We bouwen in de toekomst verder aan een nieuwe kinderwebsite en zullen filmpjes en 360°-foto’s voorzien om de herkenbaarheid te verhogen." vertelt Kristien De Wolf, hoofdverpleegkundige Pediatrie A.S.Z.

 

Kies mee de naam van onze circusdieren en -artiesten

 

Kinderen en jongeren van 4 tot 17 jaar: laat je stem horen! Het A.S.Z. zoekt leuke namen voor de nieuwe circusdieren en -artiesten. We hebben daarvoor het advies van onze jonge patiëntjes nodig. Onze verpleegkundigen zijn op zoek gegaan naar leuke namen... Kies jij mee?

 

>> Vul snel deze korte enquête in <<

 

De enquête duurt hoogstens vijf minuten en je antwoorden zijn volledig anoniem. Vraag ook zeker aan je vrienden en vriendinnen om de vragenlijst in te vullen. Want hoe meer kinderen en jongeren dat doen hoe luider jullie voorkeur zal weerklinken!

 

Zijn er vragen of onduidelijkheden?

Contacteer de dienst communicatie: ...

 

 

circusdirecteur

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail