17/03/2019: ASZ gooit zijn deuren open op de campussen Geraardsbergen en Wetteren

Op zondag 17 maart zetten overal in Vlaanderen ziekenhuizen, woonzorgcentra, welzijnsvoorzieningen en andere zorgorganisaties hun deuren open in het kader van de nationale Dag van de Zorg. Ook het ASZ doet mee!

 

Naar aanleiding van deze editie leiden wij u graag rond op onze campussen in Geraardsbergen en Wetteren. Alle geïnteresseerden krijgen die dag tussen 10 en 17 uur de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van een hedendaags regionaal ziekenhuis. Iedereen is van harte welkom met het hele gezin, familie of vrienden.

 

Doorheen het ziekenhuis laten verschillende diensten u kennismaken met de hoogtechnologische maar vooral menselijke zorg die het ASZ te bieden heeft. ASZ Geraardsbergen is met zijn 160 erkende bedden en jaarlijks 13 067 dagbehandelingen en 5 930 ingrepen in het operatiekwartier, een belangrijke zorgverlener in Zuid-Oost-Vlaanderen. ASZ Wetteren heeft een sterke identiteit als revalidatiecampus met zijn 64 erkende bedden en jaarlijks 6 215 daghospitalisaties. Afhankelijk van de ziekte, aandoening of ingreep waarvoor de patiënt komt revalideren, wordt men verzorgd op hiervoor gespecialiseerde afdelingen. Tal van revalidatieprogramma’s worden aangeboden bij ASZ Wetteren: locomotorische en neurologische revalidatie, cardiale revalidatie… Verder worden er jaarlijks 4 253 ingrepen in het operatiekwartier uitgevoerd op campus Wetteren.

 

Leer alles over het brein, oogziekten (denk aan cataract), dementie, laparoscopie, burn-out en de nieuwe CT-scan. Laat uw hersenactiviteit meten of ontdek wat te doen bij een beroerte. Ontdek hoe een niersteenverbrijzelaar en een HoLEP laser eruit ziet, of hoe een dokter het hart, de maag of de hersenen onderzoekt. Kruip eens in de huid van een chirurg of verpleegkundige. Beleef aan de levende lijve hoe virtual reality in de zorgsector kan worden toegepast. Breng een bezoek aan de pijnkliniek op campus Geraardsbergen, waar we de patiënt enerzijds helpen zijn pijn te verminderen en anderzijds zijn levenskwaliteit proberen te verbeteren. U krijgt bovendien de kans om een gratis reanimatiecursus te volgen en achterhaal hoe een revalidatieproces verloopt bij ASZ Wetteren. Leer meer over de functie van een gemengd dagziekenhuis en ga op ontdekkingsreis doorheen het operatiekwartier … Meer informatie en een uitgebreid programma vind je op www.asz.be (zie agenda 17 maart 2019).

 

Voor de kinderen is er animatie en zijn er speciale attracties voorzien. Zo kunnen ze hun pop of knuffel (laten) onderzoeken. Ook staat er een groot springkasteel opgesteld, kan er geknutseld en getekend worden… Bij verschillende diensten wacht er een kleine verrassing voor de allerkleinsten.

 

Kortom: een boeiende uitstap voor het hele gezin!

 

Praktisch

 

  • ASZ Geraardsbergen, Gasthuisstraat 4, 9500 Geraardsbergen

      ASZ Wetteren, Wegvoeringstraat 73, 9230 Wetteren

  • Gratis parking
  • Dit evenement is volledig toegankelijk voor minder mobiele personen
  • Kinderanimatie is voorzien

 

Dag van de Zorg 2019ASZ neemt deel aan Dag van de Zorg 2019

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail