1733 nieuwe gratis oproepnummer voor de huisarts van wacht in de regio Aalst

Vanaf vrijdag 15 maart 2019 kan de huisartsenwachtpost van de Regio Aalst gratis worden opgeroepen via het nieuwe nummer 1733.

 

Als u ’s avonds, ’s nachts of tijdens het weekend een huisarts van wacht nodig heeft, moest u tot kort op zoek naar het juiste telefoonnummer van de wachtdienst of wachtpost. Vanaf 15 maart 2019 wordt het in de regio Aalst gemakkelijker om een huisarts van wacht te bereiken via het centrale telefoonnummer 1733. Dit nummer voor niet-dringende medische hulp wordt gekoppeld aan de lokale wachtdiensten.

 

Dr. Dirk Kindermans, voorzitter van de Huisartsenwachtpost Regio Aalst: “Het belangrijkste voordeel voor de patiënt is dat het voor iedereen altijd bereikbaar is. Bovendien gaan àlle huisartsen-wachtposten in België de volgende jaren datzelfde nummer 1733 in gebruik nemen. De patiënt hoeft dus maar één nummer te onthouden, ongeacht van waar hij zich bevindt of van waar hij opbelt”.

 

Piet Claus, manager van de Huisartsenwachtpost Regio Aalst: “Als u vanuit onze regio het nummer 1733 opbelt, wordt u na het ingeven van uw postcode automatisch doorgeschakeld naar onze huisartsenwachtpost, met wie u een afspraak kunt maken. In een latere fase, zult u terechtkomen bij een telefoonoperator die gespecialiseerd is in medische triage en die u dan de meest aangewezen optie voor uw situatie zal voorstellen. Maar de patiënt die ’s avonds, ’s nachts of in het weekend, een huisarts nodig heeft, moet dezelfde reflex hebben: 1733 bellen.”

 

Het vroegere 0900-nummer van de Huisartsenwachtpost Regio Aalst blijft nog een hele tijd in voege, maar u wordt dan via een ingesproken boodschap gevraagd om het nummer 1733 te bellen. Naast het nummer 1733 voor niet-dringende medische hulp, zijn de nummers 100 en 112 bereikbaar voor wie dringende medische hulp nodig heeft.

 

De Huisartsenwachtpost Regio Aalst helpt inwoners van Groot-Aalst, Affligem, Erpe-Mere (behalve Burst en Aaigem), Groot Haaltert of Wieze, die dringend een huisarts nodig hebben tijdens de nacht, in het weekend of op een feestdag en eventuele brugdagen.

 

Meer informatie vindt u op www.huisartsenkringaalst.be 

 

17331733, het nieuwe nummer huisartsenwachtpost regio Aalst

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail