Algemeen Stedelijk Ziekenhuis wint Beauty Grants 2018 van Stichting tegen Kanker

Op dinsdag 17 april ontving het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis haar eerste "Beauty Grants" van Stichting tegen Kanker voor het project "De schoonheid van Magenta, een moment voor jezelf". De Beauty Grants zijn beurzen voor initiatieven en projecten, die zich richten op schoonheidsverzorging en een verbetering van welzijn en levenskwaliteit, voor patiënten met kanker en hun naasten. De hoofdcriteria voor selectie zijn impact op zoveel mogelijk mensen met kanker, een hoge kwaliteit en de mogelijkheid tot een structurele inbedding in het aanbod van het ziekenhuis.

 

beauty grants 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Project "De schoonheid van Magenta, een moment voor jezelf"

Binnen het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis beschouwen wij esthetische zorg als fundamenteel deel van de totaalzorg van oncologische patiënten. Onze directie vertaalde dit reeds sinds 2005, in de aanwerving en financiering van onco-schoonheidsverzorgsters, opgeleid door de Stichting tegen Kanker.

 

Doorheen al die jaren ervaren wij de grote meerwaarde van schoonheidszorg en advies op maat op het psychisch welzijn van onze patiënten. Het door ingreep en/of behandeling aangetaste zelfbeeld wordt binnen een veilige context ondersteund, mensen vinden hun identiteit terug van voor de ziekte of krijgen concreet advies rond haarverlies, pruiken, sjaaltjes, specifieke verzorging, …

 

Onze estheticiennes richten zich op méér dan louter verzorging, hun focus is ook gericht op algemeen psychologisch welzijn en ontspanning (hand- of hoofdmassage). 

 

Patiënten rapporteren allen een zeer hoge tevredenheid en we hopen dit reeds goed werkende aanbod te kunnen continueren met dit project. We menen reeds over jarenlange expertise te kunnen beschikken hoewel we van deze gelegenheid gebruik willen maken om naast het blijvend garanderen van de kwaliteit, ook onze ambities naar patiëntenbereik en aanbod te kunnen verbreden.

 

We hebben de betrachting in te spelen op een aantal noden waar tot op heden intramuros (nog) geen zorgaanbod voor is, bijvoorbeeld het voet-handsyndroom bij chemotherapie, en hebben de intentie om hiertoe samen te werken met interne/externe consulenten en/of medisch pedicures. Ook bijvoorbeeld de mogelijkheid tot kleur- en stijladvies zouden we op regelmatige basis wensen aan te bieden alsook het uitbreiden van de huidige zorg met massages. Vanuit initiatieven van onze Borstkliniek ervaren we de grote meerwaarde van het psychisch welzijn en zelfvertrouwen bij onze oncologische patiënten. Op die manier beschouwen we het werk van onze estheticiennes als kaderend binnen het ruimer veld van welzijn en zullen zij door vele patiënten als reeds bekend aanspreek­persoon, een centrale rol innemen. We wensen onze ASZ-medewerkers veel succes met de verdere uitrol van dit fantastisch project. 

 

Beauty Grants

Dit jaar werden de Beauty Grants voor het eerst uitgereikt. Stichting tegen Kanker is overtuigd van het belang van schoonheidsverzorging, dat integraal deel uitmaakt van een globale benadering van patiënten met kanker. Met de Beauty Grants wil de stichting initiatieven die hierop inzetten ondersteunen. In totaal werden er 50 projecten uit heel België ingediend, die het welzijn en de levenskwaliteit van patiënten en hun naasten rechtstreeks verbeteren.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail