ASZ campus Geraardsbergen, klaar voor de toekomst

ASZ Geraardsbergen groeit…

2018 was voor het ASZ een sterk jaar:

  • 119.373 unieke patiënten vonden de weg naar het ASZ Geraardsbergen, bijna 2% meer dan het jaar voordien;
  • het aantal dagbehandelingen nam maar liefst toe met 52.88 % van 8.547 naar 13.067 dagbehandelingen in 2018;
  • het operatiekwartier voerde 5.930 ingrepen uit, terwijl de spoed bijna 4% meer spoedmeldingen kreeg.

 

“Het was een moeilijke periode”, aldus Sabine Siau, algemeen directeur wnd. van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis “maar vandaag, ondanks de besparingen die de overheid de gezondheidssector oplegt en de ziekenhuizen treft, zijn we helemaal klaar voor toekomst en kunnen we een positief resultaat voorleggen."

 

Innovatief zorgaanbod met hoogtechnologische apparatuur…

Het ASZ blijft investeren in nieuwe behandelingen, een innovatief zorgaanbod en hoogtechnologische apparatuur. Zo neemt ASZ campus Geraardsbergen in maart een hypermoderne SPECT-CT in gebruik. Dit toestel combineert onderzoekstechnieken uit de nucleaire geneeskunde en de radiologie. Vooral patiënten met orthopedische en oncologische aandoeningen zijn hiermee erg gebaat.

 

Begin 2019 zijn de renovatiewerken gestart op campus Geraardsbergen voor een budget van 300.000 euro, bovendien zullen er meer eenpersoonskamers worden ingericht. 

 

Daarnaast zet het ASZ campus Geraardsbergen op de kaart als acute basisspecialistische campus d.m.v. focused clinics voor volgende specialismen: orthopedie, bariatrische heelkunde, urologie en plastische heelkunde. Een focused clinic koppelt efficiëntie aan een sterke dienstverlening en een hoge kwaliteit van zorg.

 

Vervolgens volgt er dit jaar de versterking van het gynaecologisch en kindergeneeskundig aanbod op de campus Geraardsbergen. Zwangerschapsopvolging en begeleiding alsook de kindergeneeskundige opvolging na de bevalling blijven lokaal georganiseerd in Geraardsbergen. 

 

En niet te vergeten de urologen van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis voeren sinds kort de uiterst efficiënte HoLEP-lasertechniek uit op campus Geraardsbergen. Het aantal ziekenhuizen welke deze lasertechniek voorstellen is in België beperkt. 

 

Kwaliteit voorop...

2018 was een belangrijk jaar voor het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis. Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft het internationale NIAZ-kwaliteitslabel toegekend aan het ASZ. Met dit label heeft het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis het bewijs in handen dat het zijn patiënten een hoog niveau van kwalitatieve en veilige zorg biedt en dat er een permanente cultuur van verbetering heerst.  

 

Burgemeester Guido De Padt is opgetogen over de resultaten: “Ik vind het beneden alle peil dat sommige politici durven stellen dat een ziekenhuis zonder materniteit,  geen toekomst meer zou hebben. Betrokkenen zouden moeten weten dat dergelijk nepnieuws heel schadelijk kan zijn voor een medische campus." De burgemeester vervolgt: “Uit het voorgaande blijkt alleszins dat de nieuwe en innovatieve investeringen die de directie van het ASZ in het ziekenhuis wil doen, er zullen voor zorgen dat dat we een prominente rol zullen spelen binnen de netwerkvorming met andere ziekenhuizen.” besluit de burgemeester van Geraardsbergen.

 

Opendeurdag ASZ Geraardsbergen

Infosessies, workshop gipsen, reanimatiecursus, muziekoptreden door de Kunstacademie Geraardsbergen, interactieve rondleiding doorheen de pijnkliniek en de dienst spoedopname... Tijdens de Opendeurdag Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Geraardsbergen staat er heel wat bijzonders te gebeuren in Geraardsbergen. Kom óók genieten van de warme, hartelijke sfeer en leer heel wat bij over het zorgaanbod bij ASZ Geraardsbergen. Een boeiende dag voor groot en klein!

 

ASZ_OK

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail