ASZ heeft een nieuwe hoofdarts

Sinds 1 oktober 2016  is dr. Steven Rimbaut hoofdarts van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis. De directie is bijzonder verheugd met de komst van de nieuwe hoofdarts: “We kunnen nu rekenen op zijn expertise voor de verdere uitrol van het kwaliteitsbeleid en de NIAZ-accreditering in ons ziekenhuis”.

 

Dr. Rimbaut volgt wijlen dr. Yves Grysolle op die op 15 mei 2015 plots overleed. De taak als waarnemend hoofdarts werd ondertussen met verve ingevuld door dr. Nicole Dorny.

 

Nieuwe_hoofdartsDe nieuwe hoofdarts was hiervoor 20 jaar actief als specialist Fysische Geneeskunde en Revalidatie (FGR) in het UZ Gent, waar ook zijn interesse in ziekenhuismanagement werd aangescherpt door de taken die hij er opnam als lid van de Medische Raad, de leiding van de dienst FGR (de voorbije 5 jaar) en het sectorvoorzitterschap van een overkoepelende sector Bewegingsstelsel (meer dan 9 jaar).

 

Dat hij nu de kans krijgt om in het ASZ mee het medisch beleid vorm te geven, ziet hij enerzijds als een enorme uitdaging waaronder hij zijn schouders kan zetten in samenwerking met de directie en in overleg met alle ASZ-artsen. Anderzijds vindt hij het een grote eer om net deze uitdaging aan te gaan in het ziekenhuis waar zijn vader, dr. Ludwig Rimbaut (U 11 oktober 1993), ooit voorzitter was van de VZW Medische Staf Stedelijk Ziekenhuis. Meer nog… zijn bureau is gevestigd in het gebouw dat genoemd werd naar zijn vader (gebouw Rimbaut op campus Aalst, n.v.d.r.).

 

Dr. Rimbaut wil als hoofdarts graag bijdragen aan de talrijke uitdagingen waarvoor het ASZ staat als belangrijke lokale speler in een sterk wijzigende zorgomgeving: “Ik hoop collega’s en medewerkers te kunnen inspireren om met veel enthousiasme verder te werken aan kwaliteitsvolle, efficiënte en patiëntvriendelijke zorg”.

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail