European Antibiotic Awareness Day

antibiotics-self-medication-pills-poster-general-public-1NL

 

 

Op 18 november is het jaarlijks ‘European Antibiotic Awareness Day’. Op deze dag wordt in heel Europa bijzondere aandacht gevraagd voor het verantwoord gebruik van antibiotica.

 

Er is wereldwijd een probleem van het meer en meer optreden van resistentie tegen antibiotica, wat een gevaar is voor de globale volksgezondheid en voor iedereen: ook voor uzelf, onze gezinnen en onze vrienden. Zonder actieve antibiotica kunnen we niet langer adequaat infecties behandelen.

 

Binnen het ASZ voeren wij dan ook een rationeel antibioticabeleid. We trachten op deze manier het onnodig gebruik van antibiotica te voorkomen. Alle voorschrijvende artsen zijn uiteindelijk mee verantwoordelijk om de doeltreffendheid van de bestaande antibiotica te vrijwaren. Wij vragen dan ook vandaag extra aandacht om antibiotica steeds doordacht en met de nodige voorzichtigheid te gebruiken! Alleen samen kunnen we bijdragen tot een vermindering van antimicrobiële resistentie!’ Dr. E. Sermijn, voorzitter Antibioticatherapiebeleidsgroep ASZ.

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail