Foundation Jana De Koker tovert pediatriebox om tot een magische speelkamer

IMG_6758Vandaag, woensdag 21 november, vindt de inhuldiging van de nieuwe pediatriebox plaats op de dienst Spoedopname op campus Aalst. Een opname of behandeling in een ziekenhuis kan voor een kind een nare ervaring zijn. Dankzij de sponsoring van Foundation Jana De Koker worden kinderen op de dienst Spoedopname op campus Aalst voortaan opgevangen in een kindvriendelijke en speels ingerichte kamer.

 

 

Deze pediatriebox is een primeur, kinderen komen er in de kinderlijke sfeer van een speelkamer terecht. Doorheen de seizoenen zal de pediatriebox veranderen van thema naargelang de jaargetijden: herfst, winter, lente en zomer. Tevens kan de kamer ook aangepast worden naar verschillende themadagen zoals Sint-Maarten of Kerstmis. Het idee om de stroom van kinderen te scheiden van de overige spoedgevallenpatiënten berust op het feit dat een kind al angstig genoeg is binnen deze vreemde ziekenhuiswereld om ook nog in contact te komen met andere zwaargewonden of ongevalslachtoffers.

 

Daarom kunnen de kinderen en hun ouders terecht in een aparte wacht- en behandelruimte. Kinderen krijgen ook steeds voorrang in de wachtzaal. Enkel hoogdringende gevallen krijgen voorrang.

 

Verder is de wachtruimte pediatrie op de dienst spoedgevallen een aangename ruimte met wandversieringen, klein meubilair, een spelconsole enz. Met dit project wil het ASZ deze nare ervaring tot een minimum beperken. Dankzij Foundation Jana De Koker is de infrastructuur op de dienst spoedopname nog beter aangepast voor de allerkleinsten...

witruimte_Tekengebied 1

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail