Grote drukte en toestroom van patiënten op campus Aalst

UPDATE VRIJDAG 18/10/2019:

 

De pre-alarmfase bij het A.S.Z. ziekenhuis op campus Aalst, die sinds woensdag 16 oktober 2019 van kracht was, is sinds donderdag 17 oktober opgeheven.

 

Het is ons streven om al onze patiënten zo snel mogelijk de beste kwalitatieve zorgen toe te dienen. Op onze spoedgevallendienst staan we 24/24uur, 7 dagen op 7 met een multidisciplinair team klaar om u met de best mogelijke zorgen te omringen.

 

Er kunnen echter vertragingen optreden, waardoor u langer moet wachten dan wenselijk is. Verder kan het ook zijn dat uw aandoening of verwonding verder onderzoek noodzakelijk maakt (bloedafname, röntgenfoto’s, echo, en andere). Ook deze diensten zijn druk bezet, wat op zijn beurt resulteert in langere wachttijden. Tussen deze onderzoeken door kan het zijn dat aan u gevraagd wordt om weer plaats te nemen in de wachtkamer, zodat er ruimte kan gecreëerd worden voor nieuwe patiënten.

 

We proberen kinderen bij voorkeur zo snel mogelijk te behandelen, maar de ernst van de klachten blijft hierbij primeren. Wij hopen dat u begrijpt dat sommige van onze patiënten ernstig ziek zijn of een ernstig letsel hebben en onmiddellijke behandeling nodig hebben. Mochten er vragen, opmerkingen of problemen zijn dan kan u steeds een beroep doen op onze medewerkers. 

 

 

NIEUWSBERICHT WOENSDAG 16/10/2019:

 

Het A.S.Z. ziekenhuis heeft de pre-alarmfase afgekondigd op campus Aalst naar aanleiding van de huidige drukte in het ziekenhuis, de quasi-volledige bedbezetting en de verwachte verdere toestroom van patiënten vanuit de spoedgevallendienst.

 

Om de patiënten op de dienst spoedopname te kunnen hospitaliseren wanneer nodig, worden niet-kritische patiënten getransfereerd naar de campussen Geraardsbergen en Wetteren. Uiteraard wordt hier streng gewaakt over de patiëntveiligheid. De betrokken patiënten en hun naasten worden hierover gecontacteerd. Er zal dagelijks geëvalueerd worden of deze regeling al dan niet dient voortgezet te worden. De werking van de dagziekenhuizen en de consultaties blijven in deze fase ongewijzigd. 

 

De directie van het A.S.Z. onderneemt alle maatregelen om deze tijdelijke situatie op een correcte manier het hoofd te bieden. Wij danken de patiënten voor hun begrip.

 

Vragen?

Stel deze aan uw behandelend arts of verpleegkundige. 

 

ASZJaarverslag19038

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail