Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis opent vernieuwde cafetaria op campus Geraardsbergen

Bezoekers en patiënten van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis campus Geraardsbergen kunnen vanaf zaterdag 4 mei 2019 verpozen in de compleet vernieuwde cafetaria, die de toepasselijke naam ‘Food Clinic’ mee kreeg.

 

Wie de inkomhal van het  ASZ campus Geraardsbergen binnenstapt, kan er niet naast kijken. Vanaf zaterdag 4 mei opent de splinternieuwe cafetaria. Miguel Meert is de drijvende kracht achter dit concept dat voor Belgische ziekenhuizen nog behoorlijk nieuw is. In een stijlvol en warm kader serveert hij de klassieke bistrokeuken met een hedendaagse twist.

 

De cafetaria is toegankelijk, meteen links vanuit de inkomhal, heeft een frisse look en een moderne inrichting, en heeft een terras toegankelijk voor rolstoelpatiënten. De nieuwe cafetaria richt zich niet enkel tot patiënten en hun bezoekers, maar ook tot het personeel van het ziekenhuis.

 

Een grotere, beter uitgeruste keuken laat toe het aanbod aan maaltijden uit te breiden, in een nieuw concept. Doorheen de dag varieert het aanbod van ontbijt, over snacks en middagmaal, naar namiddagkoffie en avondmaal. Er is ook mogelijkheid tot take-away. Verder is er ook een shop aanwezig waar men de mogelijkheid heeft om bloemen, snoepgoed en brood aan te kopen.

 

“Patiënten en bezoekers verwachten comfort, efficiëntie en een vriendelijke verwelkoming. Warm menselijk contact, daar draait het om. Onze medewerkers hebben niet alleen oog voor medische aspecten, maar zien ook het totaalplaatje. Achter elke patiënt gaat immers een persoonlijk verhaal schuil… Grote betrokkenheid tonen en oprecht luisteren: dat zijn de sleutels tot een optimale zorgverlening. Met de komst van deze cafetaria bieden we de patiënten en bezoekers een persoonlijke ruimte waar ze een persoonlijk gesprek kunnen aangaan in een gemoedelijke sfeer”, vertelt Dr. Potvlieghe, campusverantwoordelijke ASZ Geraardsbergen.

 

De nieuwe cafetaria heeft een oppervlakte van ongeveer 90m². De Food Clinic opent ’s ochtends haar deuren op weekdagen om 9u00 uur en sluit om 20u00. Dit laat toe dat patiënten die ’s ochtends (nuchter) een bloedafname moeten laten doen toch nog snel kunnen ontbijten voor ze naar hun werk vertrekken. In het weekend is de cafetaria geopend van 14u00 tot 20u00.

 

Het ziekenhuis ziet de cafetaria als een verlengstuk van de kwaliteitszorg voor patiënten. “Met deze Food Clinic kunnen we nu ook bezoekers en medewerkers ontvangen in een aangenaam decor, een modern interieur en met meer licht en zitplaatsen”, zegt Sabine Siau, algemeen directeur wnd.

 

website_food_clinic-01Opening 'Food Clinic', ASZ Geraardsbergen

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail