Internationale Dag van de Palliatieve zorg

Naar aanleiding van de internationale Dag van de Palliatieve zorg zet het ASZ zijn vrijwilligers van de palliatieve eenheid Charon eens in de kijker.

 

Aan het woord is Diane, 61 jaar, reeds 3 jaar vrijwilligster op deze afdeling op campus Aalst. Ontdek hier haar verhaal hoe het allemaal is begonnen en wat haar drijfveer is:

 

“Tijdens mijn jeugd was ik begonnen aan de opleiding verpleegkunde. Door omstandigheden kon ik deze opleiding niet afmaken en nadien belandde ik in de bankwereld.

 

Toen ik stopte met mijn job in de bank, voelde ik dat ik terug wou naar de gezondheidszorg. Na een gesprek met de psychologe van de palliatieve eenheid heb ik een opleiding tot vrijwilliger in de palliatieve zorg gevolgd. Na het doorlopen van het opleidingstraject, werd het al meteen duidelijk dat dit volledig mijn ding was!

 

Op de afdeling sta ik in voor een aantal boeiende, uiteenlopende taken waaronder contacten met de patiënten en hun familie, koken, het aanvullen van de linnenkast, e.d. Het uitvoeren van dit vrijwilligerswerk geeft mij enorm veel voldoening. 

 

Ik kan bijdragen tot een positieve beleving voor mensen die aan het einde van hun levenspad zijn gekomen. Ik heb de mogelijkheid om mensen bij te staan waar nodig en kan daar ook tijd voor maken. Als ik hier ben dan stap ik even uit “de rush” die doorheen leven, van ieder van ons, al te vaak aanwezig is. Het uitvoeren van kleine dingen, zoals het openen van een fles water, kan al veel betekenen voor de mensen die hier opgenomen zijn. Tevens kan het al deugddoend zijn voor de patiënten, dat we aanwezig zijn, zonder woorden, zodat ze ervaren dat ze niet alleen zijn…”

 

Als instelling zijn wij trots op onze vrijwilligers en de inzet die zij keer op keer tonen wanneer ze de handen uit de mouwen steken. Bedankt voor deze prachtige getuigenis Diane!

 

diane

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail