Jong Markant Aalst helpt kankerpatiënten van het ASZ en OLV Ziekenhuis

Jong Markant Aalst, netwerk voor ondernemende vrouwen, organiseerde onlangs een modeshow en stylingevent waarvan de opbrengst werd aangewend voor de aankoop van Care Cards van de Lotus Care Foundation. Met deze cheques kunnen kankerpatiënten gratis verzorgings- en relaxatiesessies volgen om hun ziekte of herstel draaglijker en aangenamer te maken.

 

 

CarecardsMevr. Daisy Van Gheit, voorzitter van de Raad van Bestuur ASZ:  “Dit is een prachtig initiatief. Kanker is een ziekte die de patiënt uiteraard fysiek raakt, maar ook emotioneel, en zelfs financieel. Dankzij de care cards kunnen ook kankerpatiënten die het financieel moeilijk hebben een verzorgings- of relaxatiesessie volgen en zich even laten verwennen.”

 

De heer Marc Van Uytven, algemeen directeur OLV Ziekenhuis: “In het OLV Ziekenhuis willen wij uiteraard de beste, meest kwalitatieve medische zorg bieden, maar tegelijk willen wij ook warmte en betrokkenheid bieden aan onze patiënten.  Een vriendelijk woord, een mooi gebaar, even aandacht schenken… het is voor de patiënt éven belangrijk als het volgen van de juiste procedure.  

Wie zich mentaal goed voelt, zal ook fysiek sneller en beter herstellen. Dit initiatief van Jong Markant Aalst past perfect in dat plaatje.”

 

Mevr. Griet De Backer, co-voorzitter Jong Markant Aalst: “Markant is een netwerk voor en door ondernemende vrouwen. Met Jong Markant Aalst leggen we sinds 3 jaar een jeugdiger accent in de werking. We zijn met meer dan 65 leden en organiseren maandelijks een aantal activiteiten. Om de twee jaar werken we rond een goed doel. Dit jaar waren we door het enthousiasme van ons mede-bestuurslid Machteld Van Lierde aangestoken om een modeshow te organiseren waarvan de opbrengst zou worden aangewend om de ziekte van kankerpatiënten draaglijker en aangenamer te maken.”

 

Mevr. Machteld Van Lierde, co-voorzitter Jong Markant Aalst: “Ik ben schoonheidsspecialiste en krijg veel te maken met mensen die kanker hebben of gehad hebben. Voor hen is de drempel nog al te vaak te hoog om naar een traditioneel schoonheidssalon te starten voor een verwen- en verzorgingssessie. Toen ik een artikel last over het Institute for Professional Care (IPC) was ik overtuigd: door een aanvullende opleiding zou ik als schoonheidsspecialiste beter rekening kunnen houden met de noden van kankerpatiënten. De schoonheidsbehandelingen bij een kankerpatiënt vragen om een aangepaste aanpak. Te diepgaande massages kunnen nefaste invloed hebben. Een ideale behandeling is de herbalanceringsmassage die energie geeft en het lichaam weer in balans brengt. Ik ben heel tevreden dat ik de stap gezet had om deze opleiding te volgen. Het geeft me enorm veel voldoening, meer vertrouwen bij mijn bestaande klanten, hechtere gesprekken.. Ik was enorm enthousiast over deze opleiding en volgde mijn stage zowel in ASZ als het OLV Ziekenhuis. Daarom wou ik voor de kankerpatiënten van beide ziekenhuizen iets doen.”

 

Mevr. Katleen Vanderbeke, Institute for Professional Care: “Het IPC leidt professionele schoonheidsspecialistes op om beter om te gaan met kankerpatiënten. Daardoor kunnen patiënten, éénmaal uit het ziekenhuis ontslagen, terecht in hun eigen buurt bij iemand met kennis van zaken, zoals Machteld hier in Aalst. Om deze verzorgingen betaalbaar te houden voor de kankerpatiënten werd de Lotus Care Foundation opgericht. Dit fonds verzamelt middelen om Care cards ter waarde van 30 of 60 euro te kunnen schenken aan kankerpatiënten, via de oncologische diensten van ziekenhuizen en mutualiteiten”.

 

 

Meer informatie

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail