Nieuwe interventiekledij voor MUG-team Algemeen Stedelijk Ziekenhuis

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (campus Aalst) neemt woensdag 1 augustus nieuwe interventiekledij voor de Medische Urgentiegroep (MUG) in gebruik.

 

ASZ_mug_interventiekledij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eind februari 2018 is een nieuw Koninklijk Besluit opgesteld dat de wet in verband met interventiekledij zou moeten verduidelijken. Niet enkel ambulanciers, maar iedereen die dringende geneeskundige hulpverlening uitoefent, moet voldoen aan het nieuwe KB. Dit zou de wildgroei aan verschillende uniformen moeten wegwerken. Er is een overgangsperiode van vier jaar voorzien echter heeft de directie van het ASZ nu reeds beslist om het volledige MUG-team van de dienst spoed op campus Aalst in een nieuw jasje te steken. 

 

De interventiekledij moet verplicht in het fluo geel met enamel blauw zijn. Daarnaast moet deze kledingcombinatie voldoen aan de hoogste klasse 3 uit de norm voor hoge zichtbaarheid EN ISO 20471. Bovendien moet deze kledij verplicht voorzien zijn van een groene (verpleger), rode (arts) of blauwe (ambulancier) star of life. Het MUG-team van het ASZ is steeds duidelijk herkenbaar dankzij het ASZ logo op de borst en de functie en instelling op de rug. Op deze manier vergroot het MUG-team zijn zichtbaarheid en veiligheid.   

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail