Project Leerwerkplaats op afdeling geriatrie in ASZ Geraardsbergen

Binnenkort organiseert het Vesaliusinstituut voor verpleegkunde, campus Ronse,  een project ‘leerwerkplaats’ op afdeling geriatrie in ASZ Geraardsbergen.

 

Dit betekent dat de zorgverlening en zorgorganisatie op een gedeelte van de afdeling voor bepaalde tijd door laatstejaarsstudenten verpleegkunde wordt overgenomen. Voor de studenten verpleegkunde die afstuderen, is het kunnen deelnemen aan dit project leerwerkplaats een unieke kans om in een authentieke omgeving met echte werkprocessen, werknemers en patiënten geconfronteerd te worden.

 

Het project gaat door van maandag 6 november tot en met vrijdag 8 december 2017. Er zijn 7 deelnemende studenten verpleegkunde die door 4 projectbegeleiders van de school worden opgevolgd. Het huidige zorgpersoneel blijft tijdens dit project uiteraard aanwezig. Ze gaan eerder begeleiden ‘met de handen op de rug’ en grijpen in als de veiligheid of het comfort van de patiënten in het gedrang komen. In het begin sturen ze nog mee, maar naarmate de leerwerkplek vordert, nemen de studenten meer en meer zelf de zorg over.

 

Als patiënt, medewerker, familie, arts, zal u met de deelnemende studenten in contact komen. Wij hopen dat dit verrijkende contacten zijn en dat dit project als een meerwaarde voor de patiënten van afdeling geriatrie wordt ervaren. We hopen op deze manier te investeren in goede en realiteitsgetrouwe opleidingskansen voor toekomstig zorgpersoneel.  Bij vragen kan u steeds terecht bij de projectbegeleiders en bij de diensthoofden van de betrokken afdeling.

 

vesalius stage

 

 

Namens ASZ afdeling geriatrie

Alain Vincke, Riena Engerie

 

Namens Vesaliusinstituut campus Ronse - projectbegeleiders

Lieve Van Doorselaere, Tine Ongenaede, Marleen Voet, Ilse De Temmerman

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail