Soroptimist International club Aalst verwent kankerpatiënten van het ASZ

Soroptimist International Club Aalst,  een wereldwijde organisatie van actieve en geëngageerde vrouwen, organiseerde schenkt 17 Care Cards van de Lotus Care Foundation aan het oncologisch dagziekenhuis van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis campus Aalst. Met deze cheques kunnen kankerpatiënten gratis verzorgings- en relaxatiesessies volgen om hun ziekte of herstel draaglijker en aangenamer te maken.

 

De Lotus Care Foundation verzamelt fondsen die worden omgezet in gratis Care Cards ten behoeve van oncologische patiënten. Deze Care Cards kunnen ingeruild worden bij erkende Beauty Professionals voor een ontspannende verzorging of massage of bij erkende Hair Professionals voor een deugddoende haar- en hoofdhuidverzorging, advies,...

 

Het IPC leidt professionele schoonheidsspecialistes op om beter om te gaan met kankerpatiënten. Daardoor kunnen patiënten, éénmaal uit het ziekenhuis ontslagen, terecht in hun eigen buurt bij iemand met kennis van zaken, zoals Machteld Van Lierde hier in Aalst. Om deze verzorgingen betaalbaar te houden voor de kankerpatiënten werd de Lotus Care Foundation opgericht. Dit fonds verzamelt middelen om Care cards ter waarde van 30 of 60 euro te kunnen schenken aan kankerpatiënten, via de oncologische diensten van ziekenhuizen en mutualiteiten.

 

Soroptimist International Club Aalst heeft als doel om vrouwen en meisjes kansen te bieden om hun potentieel te ontwikkelen door middel van onderwijs en empowerment om zo opportuniteiten te creëren tot zelfredzaamheid. Zij organiseren tal van activiteiten voor het goede doel. Ze wouden dan ook graag hun steentje bijdragen om het leven van kankerpatiënten draaglijker en aangenamer te maken.

 

Mevr. Sabine Siau, algemeen directeur wnd. ASZ:  “We waarderen dit warme initiatief enorm. Kanker is een ziekte die de patiënt uiteraard fysiek raakt, maar ook emotioneel, en zelfs financieel. Dankzij de Care Cards kunnen onze kankerpatiënten zich even laten verwennen en volledig ontspannen.”

 

carecards_soroptimist_ASZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de overhandiging van de Care Cards (van links naar rechts): Machteld Van Lierde (erkende Kanker Beauty Professional – professioneel schoonheidsspecialiste), Machteld Van der Straeten (ex-voorzitter Soroptimist International Club Aalst), Dr. Van Erps (oncoloog ASZ), Sabine Siau (algemeen directeur wnd. ASZ) en Sofie Roelandt (hoofdverpleegkundige oncologisch dagziekenhuis ASZ).

 

 

Meer informatie

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail