VZW OIGO financiert laserpen voor patiënten Algemeen Stedelijk Ziekenhuis

VZW OIGO (Opgeven Is Geen Optie) was vandaag te gast bij het oncologisch dagziekenhuis van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis campus Aalst, dit ter gelegenheid van de officiële overhandiging van een gloednieuwe laserpen. Patiënten die behandeld worden met chemo- en/of radiotherapie hebben vaak een ontsteking van het mondslijmvlies (orale mucositis). De aften en/of het ontstoken mondslijmvlies kunnen erg hinderlijk en pijnlijk zijn. Dankzij een laserbehandeling kan deze pijn verzacht worden.

 

Chemo- en/of radiotherapie werkt niet alleen in op de kankercellen, maar kan ook de cellen ter hoogte van de mond aantasten. Hierdoor kunnen mondklachten en orale mucositis ontstaan. De lasertherapie (LLLT = Low Level Laser Therapie) is één van de weinige behandelingen bij orale mucositis. Het zorgt voor een onmiddellijke pijnstilling, zorgt voor een versnelling van het genezingsproces, remt toenemende orale mucositis en heeft een ontstekingsremmende werking.

 

De laserbehandeling wordt uitgevoerd door speciaal daarvoor opgeleide verpleegkundigen. Er is geen speciale behandelingsruimte nodig om de laserbehandeling toe te passen, de behandeling vindt plaats op een patiëntenkamer of in het dagziekenhuis. Het ASZ wil deze organisatie dan ook van harte bedanken voor deze financiering. Deze lasertherapie is pijnloos en zorgt ervoor dat de behandeling voor de kankerpatiënt aangenamer verloopt. Het oncologisch dagziekenhuis is dan ook enorm tevreden met dit nieuwe toestel.

 

VZW OIGO zet zich in om het comfort van kankerpatiënten te verbeteren. Via het inrichten van activiteiten wordt er geld ingezameld waarmee projecten van OIGO worden gefinancierd. Alle info rond de werking en projecten van de VZW OIGO vindt u terug op de website www.oigo.be.

 

oigo_gift

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail