Wat ligt er op mijn lever?

In navolging van een succesvolle eerste editie van de infodag over leverproblemen van vorig jaar, organiseren prof. dr. I. Colle en dr. B. Van den Bossche (ASZ, Aalst) in samenwerking met prof. dr. J. Schouten (AZ Nikolaas, Sint- Niklaas) en dr. F. Sermon (OLV ziekenhuis, Aalst) een tweede infomoment op donderdag 4 mei 2017 om 19.30 voor het ruime publiek. Nieuws-watligteropmijnleverHet doel van deze infosessie? Huidige en toekomstige patiënten en de algemene bevolking nog beter informeren over de oorzaken en gevolgen van leverlijden en hen op de hoogte houden van de meest recente behandelingswijzen die we de patiënten in ons ziekenhuis aanbieden.

 

De lever is niet alleen het grootste, maar ook één van de belangrijkste organen in het menselijk lichaam. Dag en nacht vervult hij tal van essentiële functies. Zo worden er allerlei stoffen geproduceerd, zoals suikers, vetten en eiwitten. Daarnaast maakt de lever giftige stoffen, zoals medicijnen of alcohol onschadelijk en speelt hij een belangrijke rol bij de energiehuishouding.

 

Zonder lever kan een mens niet leven. Toch zijn we niet altijd even vriendelijk voor hem. Hoe kunnen we onze lever beter verzorgen? Wat is hepatitis? Welke leverletsels kunnen we oplopen ? En welke behandelingsmogelijkheden zijn beschikbaar: leverchirurgie en levertransplantatie?  

 

Op deze en nog meer vragen trachten we u een oplossing te bieden op de infodag ‘Wat ligt er op mijn lever?’ Een samenwerking tussen het ASZ, het AZ Nikolaas en OLV ziekenhuis Aalst.

 

Iedereen welkom! Klik hier voor het programma en om in te inschrijven

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail