Werkzaamheden R41 zorgen voor hinder op parking (campus Aalst)

Zoals verwacht zorgen de nutswerken aan het kruispunt van de Siesegemlaan met de Gentsesteenweg (N9) voor zware verkeershinder. Ook op de parking van onze campus in Aalst.

 

parkingSinds 1 februari voert watermaatschappij Farys nutswerken uit aan het kruispunt van de Siesegemlaan met de Gentsesteenweg (N9). Het aantal voorsorteerstroken werd hiervoor tijdelijk teruggebracht van 4 naar 2. Deze ingreep zorgt momenteel voor heel wat hinder tijdens de spitsuren en dit met rechtstreekse gevolgen voor onze parking.

Patiënten, bezoekers en medewerkers die tussen 16 en 18 uur de terreinen van het ASZ willen verlaten, houden beter rekening met lange aanschuiftijden. Buiten de spitsuren is de hinder eerder beperkt. Het ASZ heeft de problematiek reeds aangekaart bij de bevoegde instanties en hoopt ook op een snelle oplossing.

 

Half maart begint Farys met extra nutswerken, waardoor er bijkomende hinder zal ontstaan voor het verkeer op de Gentsesteenweg (N9) van en naar het centrum. Het staduitwaarts verkeer heeft dan maar 1 voorsorteerstrook in plaats van 3. Links afslaan richting E40 wordt tijdelijk onmogelijk. Verkeer met bestemming E40 moet omrijden via het op- en afrittencomplex in Erpe-Mere via de Gentsesteenweg (N9) en de Oudenaardsesteenweg (N46). Ook deze nutswerken zullen vooral tijdens de spits voor heel wat hinder zorgen. Half april zijn deze nutswerken afgerond en worden alle rijstroken terug beschikbaar. De timing is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Carpoolparkings

Om de verkeersoverlast door de werken zoveel mogelijk te beperken, legt het Agentschap Wegen en Verkeer in maart carpoolparkings aan:

 

  • in de Kwalestraat (plaats voor 120 auto's);
  • in de Merestraat (plaats voor 155 auto's).

 

Op deze parking voorziet de aannemer een fietsenstalling en een tijdelijke bushalte van De Lijn. Deze nieuwe parkings zijn beschikbaar voor iedereen.

 

Meer info op www.ringaalst.be.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail