Zware verkeershinder verwacht omgeving campus Aalst 13/02 - 10/03

Op maandag 13 februari start een nieuwe fase in de werken op de ring van Aalst (R41). Er wordt zware verkeershinder verwacht in de omgeving van ASZ Aalst, trek dus voldoende tijd uit om naar deze campus te komen of kies voor alternatief vervoer.Nieuws-verkeershinderOp het kruispunt van de Gentsesteenweg (N9) met de Boudewijnlaan start de aannemer met tunnelwerken. Daarnaast start Farys ook met ingrijpende werken aan de drinkwaterleiding die onder de Gentsesteenweg ligt. 

Om de werken mogelijk te maken zal het kruispunt verdwijnen en vervangen worden door een rotonde. Alle verkeersbewegingen op de rotonde blijven mogelijk, behalve de beweging van de rotonde naar de Gentsesteenweg richting centrum. Deze weg is te smal om daar verkeer in beide richtingen langs te sturen.

 

verkeershinder-4weken-alternatief-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle verkeer richting centrum Aalst moet gedurende 4 weken omrijden. Agentschap wegen & verkeer verwacht zeer ernstige hinder in de ruime omgeving van de werfzone en roept iedereen op om zoveel mogelijk gebruik te maken van alternatieve vervoersmiddelen en de randparkings. Ook de bussen van De Lijn zullen moeten omrijden. Doordat er geen verkeer meer mogelijk is van de rotonde in de richting van het centrum zal de halte ‘Welvaartstraat’ tijdelijk afgeschaft worden. De

ander haltes worden normaal bediend. 

 

Autoverkeer vanuit het ASZ campus Aalst richting centrum Aalst moet de ring oprijden/volgen richting E40 en links afslaan aan de Kwalestraat.

 

verkeershinder-4weken-omleiding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na 13 maart verandert de situatie aan de rotonde, waardoor verkeer weer in twee richtingen van en naar het centrum kan rijden. Dan vervallen ook de omleidingen.

 

Tips voor alternatief vervoer:

  • Wanneer u in de mogelijkheid bent om te fietsen, kom met de fiets of combineer fietsen en openbaar vervoer. Aan het station Aalst kan je bij Blue-bike een fiets huren, ook elektrisch. Kies voor een dagkaart of voor een abonnement voor een langere periode. Meer info op www.blue-bike.be
  • Gebruik de poolparkings. De meeste carpoolparkings bevinden zich in de nabijheid van een bushalte, station of fietsenstalling. Van hieruit kan u verderreizen met het openbaar vervoer of met de fiets.


Meer info? http://www.ringaalst.be/

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail