Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Cardiac CT 2.0

Het ASZ heeft sinds enkele maanden een nieuwe high-end CT-scanner op campus Aalst: de Aquilion ONE GENESIS met tal van cardiale applicaties. Zo is het met dit toestel mogelijk om met 1 snede het volledige hart in beeld te brengen.

Lees verder

Veelgestelde vragen sluiting materniteit campus Geraardsbergen

Op deze pagina vindt u antwoorden op de veelgestelde vragen over de sluiting van de dienst materniteit op campus Geraardsbergen.

Lees verder

15 ziekenhuizen bundelen expertise voor moleculaire analyse bij kanker in VUB-ULB NGS-netwerk

VUB-ULB netwerk voor moleculaire testen met Next Generation Sequencing voor kankerpatiënten van start

Lees verder

Het ASZ wil Oost-Vlamingen bewust maken van het belang van reanimatie

Van 17 tot en met 21 juni 2019 vindt opnieuw de nationale week van het hartritme plaats. Ook het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis heeft de hele week tal van activiteiten op de agenda staan. Het ASZ wil door middel van deze campagne Oost-Vlamingen bewust maken van het belang van levensreddende handelingen.

Lees verder

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis ontvangt Levensloop Grant voor het project HouMeVastje

Op dinsdag 4 juni 2019 reikte de Stichting tegen Kanker de ‘Levensloop Grants’ uit in het sportcentrum Schotte in Aalst. Het project ‘HouMeVastje’ van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis won 5000 euro om het hartverwarmende initiatief van oncopsychologe Cindy Verhulst uit te bouwen.

Lees verder

Het ASZ heeft een Belgische primeur: eerste CT-scanner met artificial intelligence op campus Aalst

Het ASZ heeft een nieuwe CT-scanner aangekocht met Artificial Intelligence. De Aquillon One Genesis is niet alleen extreem energiezuinig maar is ook sneller, zorgt voor een lage stralingsdosis en een zeer goede kwaliteit van beelden.

Lees verder

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis opent vernieuwde cafetaria op campus Geraardsbergen

Wie de inkomhal van het ASZ campus Geraardsbergen binnenstapt, kan er niet naast kijken. Vanaf zaterdag 4 mei opent de splinternieuwe cafetaria. Miguel Meert is de drijvende kracht achter dit concept dat voor Belgische ziekenhuizen nog behoorlijk nieuw is. In een stijlvol en warm kader serveert hij de klassieke bistrokeuken met een hedendaagse twist.

Lees verder

25/04: HET-GROTE_VALPREVENTIE-HINDERNISSENPARCOURS

Het is zover: de 8ste editie van de Week van de Valpreventie! Een nieuwe editie, een nieuw thema. Met de slogan ‘Laat angst om te vallen je leven niet bepalen’ligt de focus deze keer op valangst.

Lees verder

Iedereen Radio @ Palliatieve eenheid Charon, ASZ campus Aalst

De Palliatieve eenheid Charon van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis kwam afgelopen zondag, 31 maart 2019, in het radioprogramma "Iedereen Radio!". Een programma van Tom Bracke en Ingrid Daelman waarin mensen de kans krijgen om hun verhaal, vreugde en verdriet te delen.

Lees verder

De Pot Op Met Darmkanker: Aalstenaar laat zich minder screenen dan de doorsnee Vlaming

'De Pot Op Met Darmkanker' is een nieuwe sensibiliseringscampagne van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis en het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis. Op zaterdag 30 maart, in de internationale maand van de strijd tegen darmkanker, organiseren de Aalsterse ziekenhuizen een interactieve belevingsdag om Aalstenaars meer te sensibiliseren voor de screening van deze kanker.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail