Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Dienst Cardiologie ASZ gebruikt een nieuwe techniek voor de behandeling van coronaire vernauwingen

De dienst Cardiologie van het ASZ gebruikt de nieuwe techniek Shockwave voor de behandeling van coronaire vernauwingen van de kransslagaders.

Lees verder

ASZ ontvangt record aantal bezoekers tijdens Dag van de Zorg

ASZ telt in totaal 1.418 tevreden bezoekers tijdens zijn opendeurdag. 716 mensen kwamen tijdens de Dag van de Zorg een kijkje nemen achter de schermen van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Geraardsbergen. Bij het ASZ campus Wetteren kwamen er 702 geïnteresseerden langs voor een boeiende zondag bij het ziekenhuis.

Lees verder

1733 nieuwe gratis oproepnummer voor de huisarts van wacht in de regio Aalst

Vanaf vrijdag 15 maart 2019 kan de huisartsenwachtpost van de Regio Aalst gratis worden opgeroepen via het nieuwe nummer 1733.

Lees verder

ASZ bestrijdt pijn met virtual reality bril

De dienst spoedopname van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis zet sinds kort een virtual reality bril in, die deze patiënten meeneemt op een ontspannende reis. Ook onze jongste patiënten genieten van de magie van de bril. Dit neemt vooral angst weg en zorgt ervoor dat patiënten niet afgeschrikt worden.

Lees verder

17/03/2019: ASZ gooit zijn deuren open op de campussen Geraardsbergen en Wetteren

Op zondag 17 maart zetten overal in Vlaanderen ziekenhuizen, woonzorgcentra, welzijnsvoorzieningen en andere zorgorganisaties hun deuren open in het kader van de nationale Dag van de Zorg. Ook het ASZ doet mee!

Lees verder

ASZ campus Geraardsbergen, klaar voor de toekomst

2018 was voor het ASZ een sterk jaar. 119.373 unieke patiënten vonden de weg naar het Geraardsbergse ziekenhuis, bijna 2% meer dan het jaar voordien. Het aantal dagbehandelingen steeg met 52.88 %.

Lees verder

Borstkliniek ASZ: focus op kwaliteit, comfort en persoonlijke begeleiding

In de borstkliniek van het ASZ wordt borstkanker behandeld door een gedreven multidisciplinair team van gespecialiseerde artsen, borstverpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers, kinesisten… en ook lotgenoten. Focus op kwaliteit, comfort en persoonlijke begeleiding staan centraal.

Lees verder

Administratieve diensten op minimum bezetting op maandag 05/03 en dinsdag 06/03

Administratieve diensten op minimum bezetting tijdens Eerste Toog in Geraardsbergen en Carnaval in Aalst.

Lees verder

Dag van de Zorg 2019

Onze medewerkers staan te popelen om u aangenaam kennis te laten maken met het volledige zorgaanbod op beide campussen. Dit jaar is het thema ‘Het Brein', er staan dan ook tal van interessante activiteiten op het programma. Het belooft een interessante editie te worden!

Lees verder

Acuut beroertecentrum ASZ: referentie voor topzorg in Denderstreek

Ons neurovasculair referentiecentrum beschikt daarmee over alle voorwaarden voor topzorg in de denderstreek en heeft ondertussen zijn vijftigste thrombectomie verricht.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail