Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

ASZ dienst Cardiologie: referentiesite voor sluiten linker hartoortje Abott

De dienst cardiologie van het ASZ heeft een erkenning voor het sluiten van linker hartoortje. Het Algemeen Stedelijk ZIekenhuis is dé referentiesite van Abott om andere cardiologen op te leiden voor deze techniek.

Lees verder

Nieuwe ASZpect editie januari 2019

Lees nu online de nieuwe editie van ASZpect, het medisch informatieblad van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis. In dit magazine geven we een overzicht van de stand van zaken en een aantal vernieuwingen in verschillende medische domeinen.

Lees verder

Eetgelegenheid voor patiënten en bezoekers op campus Aalst

Vanaf zaterdag 26 januari 2019 zal het personeelsrestaurant op campus Aalst (hoofdgebouw, -1) als tussentijdse oplossing worden opengesteld voor bezoekers en patiënten. Op deze manier wil het ASZ een eetgelegenheid aanbieden waar patiënten en bezoekers tijdens het wachten iets kunnen nuttigen.

Lees verder

Uniek in Zuid-Oost-Vlaanderen: ASZ prostaatlasercentrum breidt uit naar Geraardsbergen

De urologen van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis behandelen sinds ruim drie jaar goedaardige prostaatvergroting (BPH) met de uiterst efficiënte HoLEP – lasertechniek. Sinds kort kunnen patiënten ook terecht op campus Geraardsbergen voor deze innovatieve behandeling. Het aantal ziekenhuizen welke deze lasertechniek voorstellen is in België beperkt. De dienst Urologie van het ASZ is hierin één van de koplopende diensten.

Lees verder

'We Care for You' geselecteerd als pilootproject burn-out door Maggie De Block

We Care for You… Het nieuwe mantra dat geleidelijk aan zijn intrede doet in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ). Bovendien past dit pilootproject volledig binnen de visie van Maggie De Block door de geïntegreerde aanpak van burn-out.

Lees verder

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis stemt zorgaanbod campus Geraardsbergen verder af op de toekomst

Campus Geraardsbergen is een troef voor het ASZ en heeft een eigen identiteit als acute basisspecialistische campus. Het ASZ zet de krijtlijnen uit voor het zorgbeleid van de komende jaren. Een kwalitatief zorgaanbod betekent echter ook keuzes maken zo wil het ASZ het basisspecialistisch aanbod op campus Geraardsbergen versterken.

Lees verder

‘Kerstmarkt for Life’ zorgt voor een recordopbrengst voor De Warmste Week

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis organiseerde op dinsdag 18 december een ’Kerstmarkt for Life’ op de drie campussen. Verschillende afdelingen sloegen hun handen in elkaar om een gezellige kerstmarkt in te richten voor het goede doel.

Lees verder

VZW OIGO financiert laserpen voor patiënten Algemeen Stedelijk Ziekenhuis

VZW OIGO schenkt een laserpen t.w.v. 5000 euro aan het oncologisch dagziekenhuis van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis campus Aalst.

Lees verder

Kerstmarkt for Life @ ASZ

Kom op dinsdag 18 december langs op onze gezellige Kerstmarkt For Life. Het ASZ draagt op deze manier zijn steentje bij voor De Warmste Week. Dit jaar gaat de opbrengst van onze kerstmarkt naar twee organisaties namelijk Foundation Jana De Koker en Renaissance.

Lees verder

Foundation Jana De Koker tovert pediatriebox om tot een magische speelkamer

Een opname of behandeling in een ziekenhuis kan voor een kind een nare ervaring zijn. Dankzij de sponsoring van Foundation Jana De Koker worden kinderen op de dienst Spoedopname op campus Aalst voortaan opgevangen in een kindvriendelijke en speels ingerichte kamer.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail