Nieuwe consultatieruimtes gynaecologie op campus Geraardsbergen

Een afspraak bij de gynaecoloog of vroedvrouw? Dit kan bij het A.S.Z. Geraardsbergen voortaan in fonkelnieuwe consultatieruimtes.

 

De consultatie gynaecologie bevindt zich nu in gebouw Verhaeghe op de 1ste verdieping en dus niet langer naast de vroegere materniteit. Deze laatste sloot haar deuren op 1 juli 2019, omdat het aantal bevallingen in een kleinere kraamafdeling als deze in Geraardsbergen ver onder de quota bleef die minister Maggie De Block vooropstelde in haar plannen om het ziekenhuislandschap te hervormen. “Een moeilijke periode”, aldus Sabine Siau, algemeen directeur wnd. van het A.S.Z. “Maar ondanks de besparingen die de overheid de gezondheidssector oplegt en de ziekenhuizen treft, zijn we nooit gestopt met investeren in de toekomst.” Zwangerschapsopvolging en begeleiding alsook de kindergeneeskundige opvolging na de bevalling zijn dan ook nooit weggeweest in Geraardsbergen. Integendeel. Het aanbod werd nog versterkt. Bovendien kunnen de gynaecologen hun patiënten voortaan ontvangen in nieuwe, moderne consultatieruimtes met veel lichtinval.

 

Patiënten kunnen op onze campus in Geraardsbergen nog altijd terecht voor algemene gynaecologische problemen: infecties, borstpijn, seksuele problemen (zoals pijn bij betrekkingen), menstruatie- of bloedingsproblemen, anticonceptie, incontinentie, pijn in de onderbuik, menopauze, preventief onderzoek (afwijkend uitstrijkje), … Net als voor specifieke gynaecologische opvolging, zoals bij een zwangerschap. Wist u dat er ook een borstkliniek is in het A.S.Z. Geraardsbergen?  Hier wordt borstkanker behandeld door een gedreven multidisciplinair team van gespecialiseerde artsen, borstverpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers, kinesisten… Enkel voor specifieke hoogspecialistische zorg wordt doorverwezen worden naar de campus in Aalst, maar van zodra mogelijk wordt de zorg terug overgenomen in Geraardsbergen.

 

>> Raadplegingsgids gynaecologie - verloskunde

 

(op de foto v.l.n.r. dr. Tania Delahaye en dr. Annelies Krikilion, gynaecologen bij het A.S.Z. ziekenhuis)

Nieuwe consultatieruimtes gynaecologie_ASZ_GER

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail