Nieuwe richtlijnen vanaf maandag 26/10/2020

De overheid heeft gisteren beslist dat elk ziekenhuis, dus ook A.S.Z. Aalst – Wetteren - Geraardsbergen, vanaf maandag 26 oktober, alle planbare niet-dringende activiteiten die gebruik maken van intensieve zorgen, alle klassieke opnames die geen gebruik maken van intensieve zorgen en tot slot alle chirurgische ingrepen die plaatsvinden in het dagziekenhuis, geannuleerd moeten worden en dit gedurende een periode van 4 weken.

 

Het spreekt voor zich dat ingrepen of opnames die absoluut nodig zijn, niet zullen worden geannuleerd. De inschatting of een ingreep al dan niet dringend is zal gemaakt worden door de behandelende arts. We begrijpen dat deze richtlijn veel vragen kan oproepen. Om onze telefooncentrale niet te overbelasten, vragen we u om te wachten op een bericht van onze medewerker, die u persoonlijk zal contacteren indien uw ingreep niet zou doorgaan.

 

Wat gaat wel door?

Ambulante raadplegingen, afspraken op medische beeldvorming (radiologie en nucleaire beeldvorming) alsook dagopnames in het niet-chirurgische dagziekenhuis (bv. oncologisch dagziekenhuis) worden voorlopig niet geannuleerd.

 

1G3A5476

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail