Rustige en stressvrije patiëntenkamers dankzij vzw OIGO

wet_OIGO_Tekengebied 1

Comfort en uitzicht van de kamer spelen een belangrijke rol voor patiënten. De inrichting van een kamer heeft echter niet alleen met luxe te maken. Het creëren van de optimale patiëntenkamer waarin de patiënt zich snel thuis voelt, het stresslevel wordt gereduceerd en de hersteltijd wordt verkort, is een uitdaging. OIGO (Opgeven Is Geen Optie) friste zeven patiëntenkamers voor de oncologische patiënten op d.m.v. wandvullende fotoprints bij het dagziekenhuis op campus Wetteren.

 

Een bezoek aan een ziekenhuis is per definitie stressvol en niet leuk. Kleurgebruik, licht en uitzicht voor oriëntatie en afleiding zorgen ervoor dat de stress van een ziekenhuisbezoek wordt verminderd. De ruimtelijke indeling moet bijdragen aan het welbevinden van alle gebruikers van het gebouw: patiënten, medewerkers én bezoekers.

 

In het A.S.Z. streven we bij renovatie of nieuwbouw altijd naar een aangename inrichting. Steriel wit heeft al lang plaats gemaakt voor warme tinten en wandvullende fotoprints. Dankzij de sponsoring van vzw OIGO konden we zeven patiëntenkamers warm inrichten voor de oncologische patiënten waardoor er meteen een huiselijke sfeer leeft op het dagziekenhuis. Didier Teerlinck, hoofdverpleegkundige dagziekenhuis A.S.Z. Wetteren, vertelt: “We willen het verblijf van een patiënt in ons ziekenhuis in de beste omstandigheden laten verlopen. Ik wil dan ook graag OIGO van harte bedanken voor de financiering van deze mooie opfrissing. We streven naar kwaliteitsvolle en warme zorg maar een aangename en rustige omgeving is even belangrijk.”

OIGO heeft tot doel een bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker en dit met alle nodige middelen en initiatieven. Meer info: https://www.oigo.be/

 

wet_OIGO-02

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail