Spoed vanaf 13 november tijdelijk op andere locatie op campus Aalst wegens renovatiewerken

In november starten de lang geplande en noodzakelijke werken om de infrastructuur van onze Spoeddienst op campus Aalst te vernieuwen. De Spoeddienst wordt daarom vanaf 13 november tijdelijk ondergebracht in de uiterst linkse K-vleugel op campus Aalst. Om de scheiding van de flows van Covid- en niet-Covidpatiënten maximaal te kunnen blijven garanderen is naast deze afdeling een extra tijdelijke unit opgebouwd.

 

Spoed tijdelijk ondergebracht in uiterst linkse vleugel

Een deel van de uiterst linkse K-vleugel op campus Aalst, is – naast de al eerder voorziene Covid- en cohortafdeling – omgevormd tot tijdelijke Spoedafdeling voor een zestal maand. Om de spreiding van de flows van Covid- en niet-Covidpatiënten maximaal te kunnen blijven garanderen is aanpalend aan deze vleugel een extra unit opgebouwd, waar Covidverdachte patiënten opgevangen worden. De verpleging zal op deze manier in drie gescheiden ploegen werken: één voor trauma, één voor Covidpatiënten en één voor de andere patiënten.

 

Tijdelijke unit voorzien voor extra capaciteit en maximale scheiding Covidpatiënten

“In de extra unit die is opgezet is voldoende ruimte voorzien voor twee verpleegposten, één testlokaal, één medicatielokaal, een omkleedruimte voor artsen en verpleegkundigen en 18 gescheiden ruimtes voor Covidverdachte patiënten”, aldus dr. Vergote, diensthoofd Spoed Aalst. De temperatuur wordt er constant gehouden op 23°C en er is ruim voldoende luchtverversing, met niet minder dan 4.000 m³ per uur, dankzij een constante overdruk. Dit is even veel als in een gewone operatiezaal. Hiermee zorgen we voor een optimale bescherming van de patiënten en medewerkers.

 

Extra_tijdelijke_unit_Spoed_binnenkant2

 

Aanmelding Spoed vanaf 13 november op nieuwe locatie

Vanaf vrijdag 13 november 2020 om 7u, mogen patiënten die komen voor Spoed, zich aanmelden op de nieuwe locatie, links van de hoofdingang. Er zal duidelijke signalisatie voorzien zijn. Rechts naast deze ingang zijn enkele 10-minutenparkings die kunnen gebruikt worden om patiënten af te zetten en indien nodig te begeleiden tot aan de ingang.

Na het aanmelden, kunnen patiënten die binnenkomen, meteen naar het triagelokaal, van waar Covidverdachte patiënten kunnen doorstromen naar de extra unit voor een test en/of behandeling. Patiënten die positief getest worden, kunnen van daar meteen naar de Covidafdeling in het aanpalende gebouw overgebracht worden.

Andere spoedpatiënten worden opgevangen aan de andere kant van deze vleugel. Zo blijven de flows te allen tijde maximaal gescheiden en kan er ook zoveel mogelijk dringende niet-Covid-zorg blijven doorgaan op een veilige manier voor patiënten en medewerkers.

 

Wegwijs_Aalst_Spoed_november_2020

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail