Stel uw raadpleging niet uit omwille van corona

Ook vandaag willen we alle patiënten, met en zonder Covid-19, kwalitatieve en veilige zorg bieden. De geplande raadplegingen, behandelingen en ingrepen gaan voorlopig nog gewoon door. Om patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, hebben we de nodige maatregelen genomen.

 

Onder meer aan de onthalen en in de wachtzalen hebben we de nodige maatregelen genomen zodat iedereen de nodige afstand maximaal kan respecteren.

 

Richtlijnen voor wie op raadpleging komt

 

  • Kom niet als u grieperige symptomen hebt. Bel in dat geval naar de raadpleging waar u een afspraak hebt.
  • Kom alleen of met maximaal 1 begeleider indien medisch noodzakelijk.
  • Draag een mondmasker. Hebt u er geen bij, dan kunt u een mondmasker kopen aan een automaat aan het onthaal.
  • Bewaar 1,5 meter afstand van andere personen.
  • Neem ten vroegste een kwartier voor uw afspraak plaats in de de wachtzaal.
  • Ontsmet uw handen, er is op verschillende plaatsen in het ziekenhuis handalcohol beschikbaar.
  • Deze richtlijnen gelden ook als u met een kind op consultatie komt. Maar één persoon kan het kind vergezellen. Broertjes en zusjes mogen niet mee.
  • Op de dienst Gynaecologie mag de partner de patiënt vergezellen.

 

Aantal ziekenhuisopnames stijgt

 

Volgende week dient het A.S.Z. extra capaciteit te voorzien op de dienst Intensieve Zorgen en Covid-19-afdeling. Alle ziekenhuizen dienen namelijk op te schalen naar fase 1B inzake het spreidingsplan van de federale overheid. Voorlopig worden er hierdoor nog geen operaties uitgesteld. Maar het ziekenhuis ziet dat de opnamecijfers nu snel stijgen. Indien er nog meer bedden moeten worden gereserveerd voor coronapatiënten zullen er een aantal niet-dringende ingrepen worden uitgesteld. Indien ingrepen worden uitgesteld, zal het ziekenhuis net als bij de eerste golf zelf contact opnemen met de patiënten.

 

1G3A5446

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail