Streven naar een aangenaam werkklimaat bij het A.S.Z.

Vandaag, maandag 18 november 2019, was er een spontane stakingsactie bij de personeelsleden van het operatiekwartier op campus Aalst. Om zeker te zijn dat de kwaliteitsvolle zorg binnen het ziekenhuis niet in het gedrang komt, vond er meteen een constructief overleg plaats tussen de directie van het A.S.Z. en de personeelsleden.

 

Het tekort aan verpleegkundig personeel is sinds enkele jaren een constante op de arbeidsmarkt. De directie bevestigt dat er de voorbije maanden onder andere enorme inspanningen geleverd werden op vlak van rekrutering en dat die inspanningen ook zullen aanhouden. Tijdens het overleg werd een stappenplan uitgetekend. Het doel van dit stappenplan? Een aangename werkomgeving creëren waarbij er rekening wordt gehouden met een goede work-life balance, nieuwe medewerkers op collegiale wijze opvangen en hun voorziene opleidingstraject respecteren.

  

GEPLANDE INGREPEN

Ondertussen zijn de personeelsleden terug aan het werk. De patiënten wiens operatie werd uitgesteld werden hiervan reeds op de hoogte gebracht. Alle geplande ingrepen kunnen op een veilige en kwalitatieve manier doorgaan.

 

RAADPLEGINGEN/ONDERZOEKEN

Alle onderzoeken en raadplegingen gaan door zoals gepland.

 

CAMPUS WETTEREN EN GERAARDSBERGEN

Voorlopig wordt geen hinder verwacht op campus Geraardsbergen en Wetteren.

 

Behandeling van spoedgevallen en spoedingrepen zullen op geen enkel moment in het gedrang komen. Deze situatie wordt op de voet gevolgd. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zal u dit meteen kunnen lezen op onze website.

 

 

1G3A5954

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail