Testcentrum Covid-19 in Geraardsbergen verhuist naar nieuwe locatie

Het testcentrum COVID-19 in Geraardsbergen verhuist vanaf vandaag, donderdag 22 oktober 2020, naar het vroegere belastingkantoor in de Abdijstraat 8. Mogelijks besmette patiënten die doorverwezen zijn door hun huisarts worden dan ook niet langer getest in het A.S.Z. Geraardsbergen. Het nieuwe testcentrum heeft een grotere ontvangstcapaciteit, wat enerzijds de patiënten meer comfort biedt en tegelijkertijd het A.S.Z. voor een deel ontlast.

 

Naar het testcentrum na doorverwijzing van huisarts

Wie symptomen vertoont of een hoog risico op besmetting heeft (door nauwe contacten met besmette personen), moet eerst zijn of haar huisarts contacteren. Het is de huisarts die al dan niet zal doorverwijzen naar een testcentrum. Op eigen initiatief kunnen burgers er niet terecht.

 

Wie doorverwezen wordt door de huisarts, kan op volgende dagen en uren terecht in de Abdijstraat 8 in Geraardsbergen:

  • maandag tot vrijdag: 9 tot 13 uur
  • zaterdag, zondag en feestdagen: 10 tot 13 uur

 

In de namiddag gebeuren de testen in Ninove (Onderwijslaan 75, vroeger politiecommissariaat) en dit telkens van 13.30 tot 16.30 uur, van maandag tot en met zondag.

 

De Lokale Diensten van Geraardsbergen en Ninove bieden op die manier een constante dienstverlening naar de burger toe.

 

Reguliere zorg gaat door

Het A.S.Z. Geraardsbergen blijft volop inzetten op een kwalitatieve en veilige zorg. De geplande raadplegingen, behandelingen en ingrepen gaan voorlopig nog gewoon door. Om patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, hebben we de nodige maatregelen genomen. Bekijk hier onze richtlijnen.

 

Brede ondersteuning

De testcentra zijn een initiatief van de huisartsenkring en worden door hen administratief en medisch gecoördineerd. Het testcentrum in Geraardsbergen werd in eerste instantie opgezet in samenwerking met de spoeddienst van het A.S.Z. Geraardsbergen. Het Lokaal Bestuur van Geraardsbergen heeft nu in een tweede fase het vroegere belastingkantoor ter beschikking gesteld en staat ook in voor logistieke ondersteuning.

 

PCR

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail