Tijdelijk extra opvangcapaciteit voor maximale scheiding Covidpatiënten tijdens renovatie Spoed

In november starten de lang geplande werken om de infrastructuur van onze Spoeddienst op campus Aalst te vernieuwen. De Spoeddienst wordt daarom tijdelijk ondergebracht in de uiterst linkse K-vleugel op campus Aalst. Om de scheiding van de flows van Covid- en niet-Covidpatiënten maximaal te blijven garanderen wordt naast deze afdeling momenteel een extra tijdelijke unit opgebouwd.

 

Spoed tijdelijk ondergebracht in uiterst linkse vleugel

De PAAZ-afdeling in Aalst, die het grootste deel van de K-vleugel inneemt, was eerder dit jaar al verhuisd naar Geraardsbergen – waar ze voor een jaar wordt ondergebracht – om op deze locatie in Aalst een Covidafdeling te voorzien. Deze locatie is hiervoor ideaal omdat ze volledig in een uithoek van het ziekenhuis ligt en positieve en verdachte coronapatiënten zo maximaal gescheiden blijven van andere patiënten. Een deel van deze vleugel zal nu ook omgevormd worden tot tijdelijke Spoedafdeling voor zes maand. Om de scheiding van de flows van Covid- en niet-Covidpatiënten maximaal te blijven garanderen, wordt aanpalend aan deze vleugel momenteel een extra tent opgebouwd.

Wegwijs_Aalst_Spoed_oktober_2020


Tijdelijke unit voorzien voor extra capaciteit Spoed

“In de grote, stevige tent die momenteel wordt opgebouwd is ruimte voor twee verpleegposten, één testlokaal en 18 patiënten in aparte boxen”, aldus dr. Vergote, diensthoofd Spoed Aalst. “De tent zal volgende week klaar staan, daarna wordt ze ingericht met het nodige materiaal en vanaf 13 november zal ze volledig operationeel zijn en in gebruik genomen worden.”

 

Aanmelding Spoed vanaf 13 november op nieuwe locatie

Patiënten die komen voor Spoed, zullen zich vanaf 13 november 2020 mogen aanmelden op de nieuwe locatie, links van de hoofdingang. Er zal duidelijke signalisatie voorzien worden. Vandaar zullen de Covidverdachte patiënten meteen afgezonderd worden in een triagelokaal en kunnen ze doorstromen naar de tent voor een test en/of behandeling. Patiënten die positief getest worden, kunnen van daar meteen naar de Covidafdeling in het aanpalende gebouw overgebracht worden. Andere spoedpatiënten worden opgevangen aan de andere kant van deze vleugel. Zo blijven de flows te allen tijde maximaal gescheiden en kan er ook zoveel mogelijk dringende niet-Covid-zorg blijven doorgaan op een veilige manier voor patiënten en medewerkers.

 

Opbouw tent Spoed

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail