Verdere uitbreiding bezoekregeling vanaf woensdag 24 juni 2020

Vanaf woensdag 24 juni 2020 wordt de beperkte bezoekregeling omwille van het coronavirus verder versoepeld. Alle patiënten in Aalst en Geraardsbergen mogen dan in het weekend tussen 14u en 18u bezoek ontvangen en op weekdagen tussen 18u en 19u. Alle patiënten in Wetteren mogen dagelijks tussen 16u en 17u bezoek ontvangen.

 

Wat verandert er op campus Aalst en Geraardsbergen?

  • Tijdens het weekend zal bezoek toegelaten worden voor alle patiënten op zaterdag en zondag van 14u00 tot 18u00. Er is wel nog steeds max. 1 bezoeker per dag toegelaten. 

 

  • Tijdens de weekdagen zal elke dag bezoek toegestaan zijn tussen 18u00 en 19u00 voor patiënten van alle afdelingen (uitgezonderd Geriatrie Geraardsbergen waar het van 17u00 tot 18u00 is). Er is wel nog steeds max. 1 bezoeker per dag toegelaten. 

  • Op de Kraamafdeling zijn nu - naast de partner - ook de kinderen van het koppel toegelaten, nog geen ander bezoek.

  • Op de afdeling Pediatrie zijn nu beide ouders toegelaten, nog geen ander bezoek.

  • De linnenophaling via het onthaal wordt stopgezet. Bezoekers mogen de was terug zelf meenemen van en naar de patiënt.

 

Wat verandert er op campus Wetteren?

Elke patiënt mag dagelijks (zowel op weekdagen, in het weekend, als op feestdagen) één persoon op bezoek krijgen en dat telkens tussen 16u00 en 17u00. De linnenophaling via het onthaal wordt stopgezet. Bezoekers mogen de was terug zelf meenemen van en naar de patiënt.

 

Richtlijnen

Het blijft nog steeds belangrijk om zo weinig mogelijk mensen tegelijk in het ziekenhuis toe te laten om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Daarom geldt nog steeds dat per bezoekmoment (m.a.w. per dag) slechts één bezoeker (> 18 jaar) per gehospitaliseerde patiënt wordt toegelaten in het ziekenhuis. Deze persoon hoeft niet steeds dezelfde te zijn.

 

U kan op de volgende pagina alle praktische informatie, richtlijnen en een overzicht van de bezoekmomenten per campus terugvinden: http://www.asz.be/corona/bezoeker

Voor de veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers is het belangrijk dat u zich aan deze richtlijnen houdt.

 

Wij vragen u vriendelijk volgende regels te blijven respecteren:

 

  • Sociale afstand blijft de regel: de bezoeker dient op elk moment 1,5 meter afstand te houden van anderen, ook van de persoon die hij/zij komt bezoeken. Kussen, knuffelen en aanraken kan dus jammer genoeg (nog) niet.
  • Iedereen die ons ziekenhuis binnenkomt, dient een chirurgisch mondmasker te dragen. Gelieve dit correct te dragen (bedek uw mond en neus volledig) gedurende uw hele verblijf in het ziekenhuis.
  • Wij vragen u voor en na het bezoek uw handen te wassen met zeep. Wij voorzien eveneens handontsmetting bij aankomst en vertrek.
  • Pas een correcte hoest-, nies- en handhygiëne toe. Hoesten of niezen doet u in uw elleboog of een papieren zakdoek. Deze gooit u daarna onmiddellijk in de vuilbak.

 

Wij danken u voor uw medewerking!

 

ingang_aalst

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail