Versoepeling bezoekregeling 14/12/2020

De veiligheid van onze patiënten, medewerkers en bezoekers staat voorop en we willen verspreiding van het coronavirus in onze ziekenhuizen vermijden. Vandaar dat we onze bezoekregeling altijd strikt aanpassen aan de richtlijnen van de federale overheid. Vanaf maandag 14 december 2020 schakelt het A.S.Z. over van fase 2A naar fase 1B. Daarom laten we niet alleen in het weekend maar ook één keer in de week bezoek toe. Maar om de veiligheid van onze medewerkers en patiënten maximaal te beschermen moeten bezoekers wel strikte voorwaarden naleven. 

 

Elke patiënt mag één keer in de week en één keer in het weekend bezoek ontvangen van één bezoeker voor max. één uur.

 

Voor patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan de deur en voor patiënten die op een eenpersoonskamer liggen, wordt er 1 bezoeker toegelaten op woensdag tussen 17u00 en 19u00 voor max. 1 uur. Voor patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan het raam, wordt er 1 bezoeker toegelaten op donderdag tussen 17u00 en 19u00 voor max. 1 uur. Deze bezoekregeling geldt voor de drie campussen Aalst, Geraardsbergen en Wetteren.

 

Op zaterdag wordt er 1 bezoeker toegelaten voor de patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan de deur en de patiënten die op een eenpersoonskamer liggen tussen 14u00 - 16u00 voor max. 1 uur. Op zondag kunnen de patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan het raam bezoek ontvangen tussen 14u00 - 16u00 voor max. 1 uur. Registratie van elke bezoeker is verplicht. 

 

Bezoek tijdens de feestdagen

 

Donderdag 24 en vrijdag 25 december worden als een extra weekend beschouwd. Er mag 1 bezoeker langskomen voor max. 1 uur  tussen 14u00 - 16u00  op één van deze twee dagen. 

 

Donderdag 31 december en vrijdag 1 januari worden ook als een extra weekend beschouwd. Er mag 1 bezoeker langskomen voor max. 1 uur  tussen 14u00 - 16u00 op één van deze twee dagen. 

 

Op deze algemene regeling gelden nog uitzonderingen:

 

 • Kraamafdeling: De partner mag de hele tijd aanwezig zijn. De kinderen van het koppel zelf mogen aanwezig zijn tussen 17u00 en 19u00 op weekdagen en tussen 14u00 en 16u00 in het weekend. Ander bezoek wordt niet toegelaten.
 • Pediatrie: Beide ouders (of 1 ouder en een andere begeleider) kunnen elkaar afwisselen. 1 ouder (of 1 begeleider) kan blijven inslapen. Tijdens de bezoekuren mogen ook broertjes en zusjes aanwezig zijn.
 • Intensieve zorgen: contacteer de verpleegafdeling telefonisch om een bezoek in te plannen.
 • Dagziekenhuizen: Er wordt geen bezoek toegelaten, enkel het brengen en afhalen van de patiënt is toegestaan.
 • Spoedopname: Begeleiding van de patiënt op de dienst Spoedopname is niet toegelaten, enkel indien medisch noodzakelijk en dan door max. 1 pers.
 • PAAZ: enkel bezoek op afspraak in het weekend en op feestdagen.
 • Geriatrie: Door quarantainemaatregelen is er een tijdelijk bezoekverbod op de diensten Geriatrie. Op campus Geraardsbergen is er enkel bezoek mogelijk op vrijdag 1 januari 2021 tussen 14u00 - 16u00 op de dienst Geriatrie. We willen onze patiënten, medewerkers en bezoekers maximaal beschermen. We volgen de situatie op de voet. De beperking wordt opgeheven zodra de veiligheid kan gegarandeerd worden.
 • Patiënten opgenomen op de Palliatieve Eenheid mogen continu bezoek ontvangen en bezoekers mogen ook blijven slapen. Er mogen wel max. 2 personen tegelijkertijd op de kamer aanwezig zijn.
 • Patiënten in een palliatief traject op andere afdelingen: Voor palliatieve patiënten is bezoek van max. 2 personen doorlopend toegestaan mits afspraak met de verpleegafdeling.
 • Covid-19-afdelingen: Een patiënt die opgenomen wordt en getest wordt, gaat sowieso eerst in isolatie tot zijn/haar testresultaat gekend is. De patiënt wordt tot dan gezien als “vermoedelijk COVID-positief” en mag GEEN bezoek ontvangen. Patiënten die bevestigd COVID-19-positief zijn, kunnen geen bezoek ontvangen. Er kunnen wel videogesprekken worden ingepland. Stuur een mail naar ... met als onderwerp ‘Interesse video call’ en volgende info: naam patiënt, campus, afdeling, kamernr., uw naam, aard van verwantschap met de patiënt en uw telefoonnr.

 

Wie mag op bezoek komen?


De bezoeker:

 • is bij voorkeur steeds dezelfde persoon, 
 • moet ouder zijn dan 18 jaar,
 • moet deel uitmaken van de ‘bubbel’ van de gehospitaliseerde patiënt,
 • heeft geen symptomen van Covid-19 (of gehad de voorbije 7 dagen),
 • blijft niet langer dan 1 uur,
 • draagt ALTIJD een mondneusmasker (en bedekt mond EN neus). Geen mondneusmasker betekent geen toegang tot het ziekenhuis.

 

De bezoeker dient zich altijd te registreren!


In het kader van contact opsporing is het sinds 12 september 2020 verplicht voor elke bezoeker die een opgenomen patiënt komt bezoeken, om zich te registeren. 

 

coronavirus-3992933

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail