Versoepeling bezoekregeling en verplichte registratie bezoekers vanaf 12/09

Vanaf zaterdag 12 september 2020 zal de bezoekregeling binnen het A.S.Z. op de drie campussen opnieuw versoepeld worden. Vanaf dan wordt opnieuw per patiënt dagelijks bezoek toegelaten van één persoon voor max. 1 uur. Daarnaast wordt registratie van elke bezoeker verplicht.

 

Versoepeling bezoekregeling

Vanaf zaterdag 12 september 2020 mogen patiënten op de drie campussen elke dag één bezoeker ontvangen voor max. 1 uur: tussen 17u00 en 20u00 op weekdagen en tussen 14u00 en 17u00 in het weekend.

 

Begeleiding consultaties:

 • Een begeleider (max. 1 persoon) wordt nog steeds enkel toegelaten als dit medisch noodzakelijk is, behalve op de consultatie gynaecologie (partner mag mee voor zwangerschapsconsultaties) en bij pediatrische patiënten (één ouder mag het kind jonger dan 18 jaar vergezellen).

 

Uitzonderingen: 

 • Kraamafdeling: De partner mag de hele tijd aanwezig zijn. De kinderen van het koppel zelf mogen aanwezig zijn tussen 17u00 en 20u00 op weekdagen en tussen 14u00 en 17u00 in het weekend. Ander bezoek wordt niet toegelaten.
 • Pediatrie: Beide ouders mogen altijd bij het gehospitaliseerde kind blijven, ook tegelijkertijd.
 • Intensieve zorgen: Van 15u00 tot 15u30 en van 19u00 tot 19u30 mogen steeds 2 patiënten bezoek krijgen (door 1 bezoeker per patiënt). Patiënten in een palliatieve setting mogen bezoek krijgen op afspraak met max. 2 bezoekers. Telefonisch contact opnemen met de dienst om een afspraak in te plannen.
 • Dagziekenhuizen: Er wordt er geen bezoek toegelaten, enkel het brengen en afhalen van de patiënt is toegestaan.
 • Spoedopname: Begeleiding van de patiënt op de dienst Spoedopname is niet toegelaten, enkel indien medisch noodzakelijk en dan door max. 1 pers. Begeleiders mogen nu wel terug in de wachtzaal van de dienst Spoedopname wachten of in de bezoekerscafetaria.
 • PAAZ: enkel bezoek op afspraak

 

Registratie bezoekers

Bezoekers worden nog steeds gevraagd om zich aan te melden aan de verpleegpost en zullen zich vanaf 12 september 2020 ook moeten registreren aan de hand van een digitaal formulier waar zij hun gegevens ingeven in het kader van contact tracing. Op elke afdeling zal een affiche voorzien worden met een QR-code naar het invulformulier.

 

Blijf gezond, houd u nu ook aan de regels

 • Sociale afstand blijft de regel: de bezoeker dient op elk moment 1,5 meter afstand te houden van anderen, ook van de persoon die hij/zij komt bezoeken. De patiënt kussen, knuffelen en aanraken kan dus niet, tenzij de bezoeker en de patiënt tot dezelfde bubbel behoren en uiteraard op voorwaarde dat geen van beide coronasymptomen vertoont.
 • Iedereen die ons ziekenhuis binnenkomt, dient een mondmasker te dragen. Gelieve dit correct te dragen (bedek uw mond en neus volledig) gedurende uw hele verblijf in het ziekenhuis. Wij vragen om uw eigen mondmasker mee te brengen.
 • Wij vragen u voor en na het bezoek uw handen te wassen met zeep. Wij voorzien eveneens handontsmetting bij aankomst en vertrek.
 • Pas een correcte hoest-, nies- en handhygiëne toe. Hoesten of niezen doet u in uw elleboog of een papieren zakdoek. Deze gooit u daarna onmiddellijk in de vuilbak.

 

Wij danken u voor uw medewerking!

Bezoek

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail