Vier gloednieuwe slaaplabo's in gebruik genomen op campus Wetteren

In juli werden op campus Wetteren vier gloednieuwe slaaplabo’s in gebruik genomen, bovenop de twee reeds bestaande. Daarmee is de volledige afdeling slaaplabo nu gecentraliseerd in Wetteren. Deze centralisatie biedt meer mogelijkheden en verkort de wachttijden voor een slaaponderzoek.

 

Een slaaplabo of polysomnografie kan ingepland worden bij klachten van snurken, apneu, slaperigheid, slapeloosheid, epilepsie, cardiovasculaire problemen… Tijdens een polysomnografie meten we enerzijds de slaapkwaliteit en verstoring van de slaap en anderzijds de verschillende fysiologische processen die slaapverstorend kunnen werken: ventilatie (neus- en mondademhaling, buik- en borstademhaling, saturatiemeting), EEG/EKG/EMG, PLM of beenbewegingen, snurken...

 

Dit onderzoek vindt plaats tijdens een ziekenhuisopname van één nacht. De patiënt meldt zich aan om 19u15, vult een vragenlijst in en krijgt een kamer toegewezen op de afdeling slaaplabo. In de loop van de avond (tussen 19u30 en 22u30) wordt de patiënt “aangekoppeld”. De verschillende elektroden worden opgeplakt en het toestel met infraroodcamera wordt aangesloten. Dit duurt een 45 minuten en zowel het aansluiten als de metingen verlopen volledig pijnloos. Vanaf 7u30 wordt de patiënt "afgekoppeld" en ongeveer 10 werkdagen later kan de patiënt na afspraak het resultaat ophalen bij de aanvragende arts.

 

Vragen of meer info? Het slaaplabo op campus Wetteren is telefonisch te bereiken op 09/368 82 44.

 

Slaaplabo_Wetteren_kamer

 Slaaplabo Wetteren

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail