VZW Medische Staf Stedelijk Ziekenhuis betaalt zelf aanmoedigingspremie voor zijn medewerkers als waardering voor hun inzet

De raad van bestuur van de vzw Medische Staf Stedelijk Ziekenhuis heeft gisterenavond beslist om de premie van 985 euro bruto toe te kennen aan het personeel van de vzw Medische Staf volgens de modaliteiten die ook in de ziekenhuizen van toepassing zullen zijn. De meer dan vierhonderd personeelsleden van A.S.Z., met vestigingen in Aalst, Geraardsbergen en Wetteren krijgen deze premie als waardering voor hun inzet.

 

De federale regering kent nog dit jaar een uitzonderlijke aanmoedigingspremie van 985 euro toe aan het ziekenhuispersoneel. Het gaat om 985 euro voor wie voltijds werkt. Er wordt een aangepast bedrag voorzien voor wie niet voltijds werkt. Tot onze spijt krijgt de VZW Medische Staf hiervoor geen financiering, niet van de Federale Overheid en niet van de Vlaamse overheid. Het paritair comité van de vzw werd door politici niet meegenomen bij de verdeling van dit bijzonder budget. 

 

De vzw is er zich echter van bewust dat ook hun medewerkers bijzondere inspanningen hebben gedaan en daarom heeft de Raad van Bestuur van de VZW Medische Staf in zijn zitting van maandag 30 november 2020 beslist om de premie van 985 € bruto ook toe te kennen aan het personeel van de VZW Medische Staf, volgens de modaliteiten die ook in de ziekenhuizen zullen van toepassing zijn. Dit is een kost van meer dan 500.000 € zonder dat de vzw daarvoor door de overheid wordt gecompenseerd en dit in een jaar waar door Covid-19 de inkomsten ernstig zijn gedaald.

 

“We willen al onze medewerkers bedanken voor hun tomeloze inzet! Onze mensen staan – evenveel als andere zorgverleners – aan de frontlinie en verdienen hiervoor terecht dezelfde waardering als de collega’s uit de ziekenhuizen.” aldus Geert Brantegem, directeur vzw Medische Staf Stedelijk Ziekenhuis. 

 

Medewerkers die voor het A.S.Z. werken en vastbenoemde medewerkers (niet vzw MSSZ) vallen wel onder het federaal ziekenhuispersoneel en zullen binnenkort door de overheid gecompenseerd worden voor hun inspanningen tijdens de tweede golf van de coronacrisis. Wie vanaf september tot en met november 2020 voltijds heeft gewerkt, krijgt een aanmoedigingspremie van 985 euro bruto. Wie deeltijds werkt, krijgt een aangepast bedrag. Het bedrag moet nog voor 31 december 2020 uitbetaald worden en gaat niet alleen naar verpleegkundigen, maar naar iedereen die op de payroll van het A.S.Z. staat, dus ook naar zij die bijvoorbeeld instaan voor onderhoud, logistiek of administratie.  

 

1G3A5369

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail