Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Internationale Dag van de Rechten van het kind

Vandaag, 20 november, is het universele Kinderdag waarop de Rechten van het Kind worden gevierd. Een opname of behandeling in een ziekenhuis is voor een kind - en de ouders - vaak een nare ervaring. Met het project 'Kindvriendelijk ziekenhuis', waarbij het thema circus centraal staat, wil het A.S.Z. deze nare ervaring tot een minimum beperken.

Lees verder

ECMO-patiënt per helikopter overgebracht vanuit Namen

Op 14 november 2020 wordt een patiënt uit Namen overgebracht naar het A.S.Z. campus Aalst per helikopter. Deze Covidpositieve patiënt had nood aan extracorporele membraanoxygenatie (ofwel ECMO). Deze ondersteuning was in Namen niet aanwezig, vandaar de vraag vanuit de federale gezondheidsinspectie om deze patiënt door ons te laten behandelen.

Lees verder

Spoed vanaf 13 november tijdelijk op andere locatie op campus Aalst wegens renovatiewerken

In november starten de lang geplande en noodzakelijke werken om de infrastructuur van onze Spoeddienst op campus Aalst te vernieuwen. De Spoeddienst wordt daarom vanaf 13 november tijdelijk ondergebracht in de uiterst linkse K-vleugel op campus Aalst. Om de scheiding van de flows van Covid- en niet-Covidpatiënten maximaal te kunnen blijven garanderen is naast deze afdeling een extra tijdelijke unit opgebouwd.

Lees verder

Jonge regisseur Gilles de Keyser schenkt VR-bril – gekocht met opbrengst film – aan kinderafdeling A.S.Z.

In maart dit jaar werd de film Vlaamse Flikken van de 18-jarige regisseur Gilles De Keyser in de Aalsterse bioscoop getoond. De opbrengst van deze film schenkt de jonge regisseur integraal aan de kinderafdeling van het A.S.Z. als dank voor de goede behandeling die hij er zelf enige tijd terug kreeg. Met deze mooie som heeft de kinderafdeling een VR-bril aangekocht om jonge patiëntjes af te leiden bij pijnlijke behandelingen, zoals het plaatsen van een infuus of het verzorgen van wonden.

Lees verder

Biedt u de helpende hand? Verpleegkundigen gezocht!

Heel veel mensen en organisaties bieden in deze tijd spontaan hulp en ondersteuning aan. Daar zijn we heel blij mee als ziekenhuis! Op dit moment zoeken wij vooral verpleegkundigen. Interesse? Mail naar helpen@asz.be.

Lees verder

Algemeen bezoekverbod omwille van COVID-19 met enkele uitzonderingen

Vanaf vrijdag 6 november is er geen bezoek meer toegelaten. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de dienst kindergeneeskunde, kraamafdeling en voor onmiddellijke naasten van mensen in een kritieke of eindelevensfase. Dit om de goede werking van het ziekenhuis te verzekeren en tegelijk de nodige bescherming van patiënten, medewerkers en bezoekers te waarborgen. Het A.S.Z. ziekenhuis past deze maatregel toe op de drie campussen: Aalst, Geraardsbergen en Wetteren.

Lees verder

Koningspaar bezoekt Aalsterse ziekenhuizen om personeel hart onder de riem te steken

Koning Filip en Koningin Mathilde hebben vanmiddag een bezoek gebracht aan de Aalsterse ziekenhuizen. Daar hebben ze gepraat met verschillende medewerkers om te peilen naar hun persoonlijke ervaringen op de werkvloer. De bedoeling was om hen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode.

Lees verder

Uw veiligheid is onze zorg: voorzorgsmaatregelen binnen het A.S.Z.

We doen er alles aan om u te informeren hoe we de gezondheid en het welzijn van u, uw familie en vrienden - en dat van onze medewerkers - beschermen tegen de gevaren van het coronavirus.

Lees verder

Opgelet: verkeershinder A.S.Z. Aalst 03/11 - 06/11

Van dinsdag 3 november t.e.m. vrijdag 6 november zijn er herstellingswerken gepland in de Merestraat in Aalst. Hierdoor zal het A.S.Z. niet bereikbaar zijn voor verkeer komende van de Gentsesteenweg. Het ziekenhuis blijft steeds bereikbaar via het kruispunt met de Siesegemlaan aan de Merestraat.

Lees verder

Tijdelijk extra opvangcapaciteit voor maximale scheiding Covidpatiënten tijdens renovatie Spoed

In november starten de lang geplande werken om de infrastructuur van onze Spoeddienst op campus Aalst te vernieuwen. De Spoeddienst wordt daarom tijdelijk ondergebracht in de uiterst linkse K-vleugel op campus Aalst. Om de spreiding van de flows van Covid- en niet-Covidpatiënten maximaal te kunnen blijven garanderen wordt naast deze afdeling momenteel een extra tijdelijke unit opgebouwd.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail