Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis opent vernieuwde cafetaria op campus Geraardsbergen

Wie de inkomhal van het ASZ campus Geraardsbergen binnenstapt, kan er niet naast kijken. Vanaf zaterdag 4 mei opent de splinternieuwe cafetaria. Miguel Meert is de drijvende kracht achter dit concept dat voor Belgische ziekenhuizen nog behoorlijk nieuw is. In een stijlvol en warm kader serveert hij de klassieke bistrokeuken met een hedendaagse twist.

Lees verder

25/04: HET-GROTE_VALPREVENTIE-HINDERNISSENPARCOURS

Het is zover: de 8ste editie van de Week van de Valpreventie! Een nieuwe editie, een nieuw thema. Met de slogan ‘Laat angst om te vallen je leven niet bepalen’ligt de focus deze keer op valangst.

Lees verder

Iedereen Radio @ Palliatieve eenheid Charon, ASZ campus Aalst

De Palliatieve eenheid Charon van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis kwam afgelopen zondag, 31 maart 2019, in het radioprogramma "Iedereen Radio!". Een programma van Tom Bracke en Ingrid Daelman waarin mensen de kans krijgen om hun verhaal, vreugde en verdriet te delen.

Lees verder

De Pot Op Met Darmkanker: Aalstenaar laat zich minder screenen dan de doorsnee Vlaming

'De Pot Op Met Darmkanker' is een nieuwe sensibiliseringscampagne van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis en het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis. Op zaterdag 30 maart, in de internationale maand van de strijd tegen darmkanker, organiseren de Aalsterse ziekenhuizen een interactieve belevingsdag om Aalstenaars meer te sensibiliseren voor de screening van deze kanker.

Lees verder

Dienst Cardiologie ASZ gebruikt een nieuwe techniek voor de behandeling van coronaire vernauwingen

De dienst Cardiologie van het ASZ gebruikt de nieuwe techniek Shockwave voor de behandeling van coronaire vernauwingen van de kransslagaders.

Lees verder

ASZ ontvangt record aantal bezoekers tijdens Dag van de Zorg

ASZ telt in totaal 1.418 tevreden bezoekers tijdens zijn opendeurdag. 716 mensen kwamen tijdens de Dag van de Zorg een kijkje nemen achter de schermen van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Geraardsbergen. Bij het ASZ campus Wetteren kwamen er 702 geïnteresseerden langs voor een boeiende zondag bij het ziekenhuis.

Lees verder

1733 nieuwe gratis oproepnummer voor de huisarts van wacht in de regio Aalst

Vanaf vrijdag 15 maart 2019 kan de huisartsenwachtpost van de Regio Aalst gratis worden opgeroepen via het nieuwe nummer 1733.

Lees verder

ASZ bestrijdt pijn met virtual reality bril

De dienst spoedopname van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis zet sinds kort een virtual reality bril in, die deze patiënten meeneemt op een ontspannende reis. Ook onze jongste patiënten genieten van de magie van de bril. Dit neemt vooral angst weg en zorgt ervoor dat patiënten niet afgeschrikt worden.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail