Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Primeur in België: nieuw bestralingstoestel Truebeam Edge Novalis bij het A.S.Z. Aalst zorgt voor nog preciezer resultaat

Het A.S.Z. in Aalst is een satellietcampus van het UZ Brussel en is sinds kort uitgerust met een nieuw bestralingstoestel genaamd 'Truebeam Edge Novalis'. Het betreft de eerste installatie in België en is nog maar de dertigste in Europa. Met dit nieuwe toestel willen zowel het UZ Brussel als het A.S.Z. de beste en meest geschikte radiotherapie bieden aan de patiënt.

Lees verder

Politieverordening bezoekverbod ziekenhuizen Aalst omwille van COVID-19

Inmiddels werd door de heer Christoph D'haese, burgemeester van Aalst, een politieverordening uitgevaardigd dat een verbod oplegt tot het betreden van beide ziekenhuizen op het grondgebied van Aalst, met ingang van 12 maart 2020 om 9u en voor onbepaalde tijd.

Lees verder

Voorstelling nieuw bestralingstoestel 12/03 geannuleerd

Gezien de groeiende ongerustheid rond het coronavirus, wordt de voorstelling van het nieuwe bestralingstoestel 'Truebeam Edge Novalis' voorzien op donderdag 12 maart 2020 uitgesteld.

Lees verder

Coronavirus: info en richtlijnen voor patiënten en bezoekers

Het A.S.Z. volgt de situatie omtrent de uitbraak van het Covid-19 op de voet. We volgen de richtlijnen van de Belgische overheid nauwgezet om snel patiënten te herkennen die (mogelijk) besmet zijn met het coronavirus. We zijn dus voorbereid om de infectie te herkennen, patiënten zo nodig in isolatie te verzorgen en andere patiënten, bezoekers en zorgverleners te informeren over de preventieve maatregelen om zichzelf en anderen te beschermen.

Lees verder

Coronavirus in België: geen paniek, wél alert zijn

Het nieuwe coronavirus dat is uitgebroken in China is volop in het nieuws. Voorlopig is de kans niet zo groot dat we in het A.S.Z. ziekenhuis een patiënt krijgen met dit virus. Mocht dat wel zo zijn, dan zijn we voorbereid en weten we hoe we moeten handelen.

Lees verder

Belgische primeur in het A.S.Z.: nieuwe hartklep geplaatst via okselslagader onder lokale verdoving

Vorige week werd in het A.S.Z. Aalst met succes een nieuwe hartklep geplaatst via de okselslagader onder lokale verdoving. Dit is een primeur in België, normaliter wordt de aortaklep percutaan via de lies vervangen onder algemene verdoving echter slaagde de dienst Cardiologie van het A.S.Z. ziekenhuis erin om de nieuwe hartklep via de linkeroksel te plaatsen onder lokale verdoving.

Lees verder

Opbrengst spoedfuif gaat naar het goede doel

Vandaag, woensdag 26 februari 2020, overhandigt de dienst Spoedopname van het A.S.Z. campus Aalst een cheque van 1000 euro aan Foundation Jana De Koker. Na een succesvolle tweede editie van de spoedfuif in de fuifzaal Cinema op de Hopmarkt in Aalst wouden de medewerkers van de spoedgevallendienst de opbrengst aan een goed doel schenken dat hun nauw aan het hart ligt.

Lees verder

Is er een ziekenhuisopname gepland? Informeer u tijdig over de kostprijs

Een verblijf in een ziekenhuis gaat gepaard met een aantal kosten. Het A.S.Z. ziekenhuis kan u een zo volledig mogelijke raming geven van de te verwachte kosten.

Lees verder

Uw mening telt!

Help mee onze kwaliteit te verbeteren door de enquête van het Vlaams Patiëntenplatform in te vullen en deel uw ervaringen met ons.

Lees verder

Rustige en stressvrije patiëntenkamers dankzij vzw OIGO

Comfort en uitzicht van de kamer spelen een belangrijke rol voor patiënten. De inrichting van een kamer heeft echter niet alleen met luxe te maken. Het creëren van de optimale patiëntenkamer waarin de patiënt zich snel thuis voelt, het stresslevel wordt gereduceerd en de hersteltijd wordt verkort, is een uitdaging. OIGO (Opgeven Is Geen Optie) friste zeven patiëntenkamers op d.m.v. wandvullende fotoprints bij het dagziekenhuis op campus Wetteren.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail