Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

ASZ bestrijdt pijn met virtual reality bril

De dienst spoedopname van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis zet sinds kort een virtual reality bril in, die deze patiënten meeneemt op een ontspannende reis. Ook onze jongste patiënten genieten van de magie van de bril. Dit neemt vooral angst weg en zorgt ervoor dat patiënten niet afgeschrikt worden.

Lees verder

17/03/2019: ASZ gooit zijn deuren open op de campussen Geraardsbergen en Wetteren

Op zondag 17 maart zetten overal in Vlaanderen ziekenhuizen, woonzorgcentra, welzijnsvoorzieningen en andere zorgorganisaties hun deuren open in het kader van de nationale Dag van de Zorg. Ook het ASZ doet mee!

Lees verder

ASZ campus Geraardsbergen, klaar voor de toekomst

2018 was voor het ASZ een sterk jaar. 119.373 unieke patiënten vonden de weg naar het Geraardsbergse ziekenhuis, bijna 2% meer dan het jaar voordien. Het aantal dagbehandelingen steeg met 52.88 %.

Lees verder

Borstkliniek ASZ: focus op kwaliteit, comfort en persoonlijke begeleiding

In de borstkliniek van het ASZ wordt borstkanker behandeld door een gedreven multidisciplinair team van gespecialiseerde artsen, borstverpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers, kinesisten… en ook lotgenoten. Focus op kwaliteit, comfort en persoonlijke begeleiding staan centraal.

Lees verder

Administratieve diensten op minimum bezetting op maandag 05/03 en dinsdag 06/03

Administratieve diensten op minimum bezetting tijdens Eerste Toog in Geraardsbergen en Carnaval in Aalst.

Lees verder

Dag van de Zorg 2019

Onze medewerkers staan te popelen om u aangenaam kennis te laten maken met het volledige zorgaanbod op beide campussen. Dit jaar is het thema ‘Het Brein', er staan dan ook tal van interessante activiteiten op het programma. Het belooft een interessante editie te worden!

Lees verder

Acuut beroertecentrum ASZ: referentie voor topzorg in Denderstreek

Ons neurovasculair referentiecentrum beschikt daarmee over alle voorwaarden voor topzorg in de denderstreek en heeft ondertussen zijn vijftigste thrombectomie verricht.

Lees verder

ASZ dienst Cardiologie: referentiesite voor sluiten linker hartoortje Abott

De dienst cardiologie van het ASZ heeft een erkenning voor het sluiten van linker hartoortje. Het Algemeen Stedelijk ZIekenhuis is dé referentiesite van Abott om andere cardiologen op te leiden voor deze techniek.

Lees verder

Staking 13 februari 2019: welke hinder kan u verwachten in het ASZ?

Op woensdag 13 februari 2019 gaan de vakbonden actievoeren in Brussel. Er werd hiervoor een stakingsaanzegging ingediend. Om zeker te zijn dat de kwaliteitsvolle zorg binnen het ziekenhuis niet in het gedrang komt, werden binnen het ASZ preventief een aantal maatregelen genomen.

Lees verder

Nieuwe ASZpect editie januari 2019

Lees nu online de nieuwe editie van ASZpect, het medisch informatieblad van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis. In dit magazine geven we een overzicht van de stand van zaken en een aantal vernieuwingen in verschillende medische domeinen.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail