Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Uniek in Zuid-Oost-Vlaanderen: ASZ prostaatlasercentrum breidt uit naar Geraardsbergen

De urologen van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis behandelen sinds ruim drie jaar goedaardige prostaatvergroting (BPH) met de uiterst efficiënte HoLEP – lasertechniek. Sinds kort kunnen patiënten ook terecht op campus Geraardsbergen voor deze innovatieve behandeling. Het aantal ziekenhuizen welke deze lasertechniek voorstellen is in België beperkt. De dienst Urologie van het ASZ is hierin één van de koplopende diensten.

Lees verder

'We Care for You' geselecteerd als pilootproject burn-out door Maggie De Block

We Care for You… Het nieuwe mantra dat geleidelijk aan zijn intrede doet in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ). Bovendien past dit pilootproject volledig binnen de visie van Maggie De Block door de geïntegreerde aanpak van burn-out.

Lees verder

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis stemt zorgaanbod campus Geraardsbergen verder af op de toekomst

Campus Geraardsbergen is een troef voor het ASZ en heeft een eigen identiteit als acute basisspecialistische campus. Het ASZ zet de krijtlijnen uit voor het zorgbeleid van de komende jaren. Een kwalitatief zorgaanbod betekent echter ook keuzes maken zo wil het ASZ het basisspecialistisch aanbod op campus Geraardsbergen versterken.

Lees verder

‘Kerstmarkt for Life’ zorgt voor een recordopbrengst voor De Warmste Week

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis organiseerde op dinsdag 18 december een ’Kerstmarkt for Life’ op de drie campussen. Verschillende afdelingen sloegen hun handen in elkaar om een gezellige kerstmarkt in te richten voor het goede doel.

Lees verder

VZW OIGO financiert laserpen voor patiënten Algemeen Stedelijk Ziekenhuis

VZW OIGO schenkt een laserpen t.w.v. 5000 euro aan het oncologisch dagziekenhuis van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis campus Aalst.

Lees verder

Kerstmarkt for Life @ ASZ

Kom op dinsdag 18 december langs op onze gezellige Kerstmarkt For Life. Het ASZ draagt op deze manier zijn steentje bij voor De Warmste Week. Dit jaar gaat de opbrengst van onze kerstmarkt naar twee organisaties namelijk Foundation Jana De Koker en Renaissance.

Lees verder

Foundation Jana De Koker tovert pediatriebox om tot een magische speelkamer

Een opname of behandeling in een ziekenhuis kan voor een kind een nare ervaring zijn. Dankzij de sponsoring van Foundation Jana De Koker worden kinderen op de dienst Spoedopname op campus Aalst voortaan opgevangen in een kindvriendelijke en speels ingerichte kamer.

Lees verder

Bezoekerscafetaria campus Aalst sluit tijdelijk 30 november haar deuren

Na veel nadenken en overwegen heeft de directie dan toch de beslissing genomen om de bezoekerscafetaria op campus Aalst te sluiten. De huidige concessie loopt af op vrijdag 30/11/2018. Het gaat niet om een besparingsmaatregel maar om de noodzaak om een deel van deze ruimte vrij te houden voor verbouwingswerken die gaan moeten uitgevoerd worden in functie van medische zorg.

Lees verder

Soroptimist International club Aalst verwent kankerpatiënten van het ASZ

Soroptimist International Club Aalst, een wereldwijde organisatie van actieve en geëngageerde vrouwen, organiseerde schenkt 17 Care Cards van de Lotus Care Foundation aan het oncologisch dagziekenhuis van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis campus Aalst. Met deze cheques kunnen kankerpatiënten gratis verzorgings- en relaxatiesessies volgen om hun ziekte of herstel draaglijker en aangenamer te maken

Lees verder

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis bouwt escape room voor Week van de Patiëntveiligheid

Tijdens de ‘Week van de patiëntveiligheid’ pakt het ASZ uit met een spectaculaire actie om alle medewerkers te sensibiliseren. Deelnemers zullen opdrachten en raadsels krijgen die te maken hebben met reanimatie, handhygiëne, evacuatie … De op maat gemaakte escape room is opgetrokken in het magazijn op campus Aalst. Ontsnappen is alleen maar mogelijk als het team patiëntveiligheid hoog in het vaandel draagt.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail