Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Foundation Jana De Koker dompelt kinderen op Spoed onder in rustgevende onderwaterwereld

Vandaag, woensdag 5 februari 2020, vindt de inhuldiging van de nieuwe pediatriebox en wachtzaal plaats op de dienst Spoedopname op campus Geraardsbergen. Een opname of behandeling in een ziekenhuis kan voor een kind een nare ervaring zijn. Dankzij de sponsoring van Foundation Jana De Koker worden kinderen op de dienst Spoedopname van campus Geraardsbergen voortaan opgevangen in een aangename, kindvriendelijke kamer.

Lees verder

Alertheid Coronavirus

Heeft u onlangs naar China gereisd? Meld dit meteen!

Lees verder

Kick-off van het DiaT1op project in Aalst te Schotte op 19/01/2020

Zondag 19 januari 2020 ging het DiaT1op project van start. De deelnemers kregen de eerste educatieve sessie en hebben ook onmiddellijk de theorie in praktijk gebracht met aansluitend een mooie wandeling.

Lees verder

Hoe uzelf beschermen tegen het griepvirus?

Griep- of influenzavirussen zijn zowat de bekendste virussen die jaarlijks ons pad kruisen. Besmetting vindt plaats door het inademen van minuscule besmette druppeltjes. Het A.S.Z. neemt allerlei maatregelen om het infectierisico zo laag mogelijk te houden.

Lees verder

Nieuwe recruteringscampagne bij het A.S.Z.

Overal in de zorgsector is er personeel tekort. Ook bij het A.S.Z. staan heel wat vacatures open, vooral voor verpleeg- en zorgkundigen. Daarom starten we deze week een recruteringscampagne met de slogan ‘uw carrière, onze zorg’.

Lees verder

15/01/2020: Dag van de eerste lijn

Vandaag op dag van de eerste lijn geven we u graag enkele tips mee voor dringende medische hulp.

Lees verder

Online afspraak boeken met mynexuzhealth

Vanaf 1 februari 2020 zal u online afspraken kunnen boeken bij de diensten cardiologie, neus-, keel- en oorziekten en orthopedie binnen het A.S.Z. ziekenhuis.

Lees verder

Helpt u het A.S.Z. ziekenhuis mee aan de NIAZ-jaarprijs 2020?

Het A.S.Z. waagt zijn kans met het ‘Think Patient’ project. Tot 31 januari 2020 kan iedereen stemmen op zijn favoriete verbeterinitiatief.

Lees verder

Dienst spoedopname schenkt opbrengst fuif aan Foundation Jana De Koker

Vorige week overhandigde de dienst Spoedopname van het A.S.Z. campus Geraardsbergen een cheque van 750 euro aan Foundation Jana De Koker. In 2019 organiseerde de spoedgevallendienst een geslaagde fuif i.s.m. de brandweer in zaal De Doos van het provinciaal domein De Gavers en nu schenken ze de opbrengst aan een goed doel dat hun nauw aan het hart ligt.

Lees verder

Delen van medische gegevens tussen ziekenhuizen

De nexuzhealth-ziekenhuizen, waaronder het A.S.Z. ziekenhuis, hanteren daarbij een heel strenge toegangscontrole. Enkel zorgverleners die direct bij de zorg betrokken zijn, hebben toegang tot het medisch dossier.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail