Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Dag van de Zorg 2019

Onze medewerkers staan te popelen om u aangenaam kennis te laten maken met het volledige zorgaanbod op beide campussen. Dit jaar is het thema ‘Het Brein', er staan dan ook tal van interessante activiteiten op het programma. Het belooft een interessante editie te worden!

Lees verder

Acuut beroertecentrum ASZ: referentie voor topzorg in Denderstreek

Ons neurovasculair referentiecentrum beschikt daarmee over alle voorwaarden voor topzorg in de denderstreek en heeft ondertussen zijn vijftigste thrombectomie verricht.

Lees verder

ASZ dienst Cardiologie: referentiesite voor sluiten linker hartoortje Abott

De dienst cardiologie van het ASZ heeft een erkenning voor het sluiten van linker hartoortje. Het Algemeen Stedelijk ZIekenhuis is dé referentiesite van Abott om andere cardiologen op te leiden voor deze techniek.

Lees verder

Staking 13 februari 2019: welke hinder kan u verwachten in het ASZ?

Op woensdag 13 februari 2019 gaan de vakbonden actievoeren in Brussel. Er werd hiervoor een stakingsaanzegging ingediend. Om zeker te zijn dat de kwaliteitsvolle zorg binnen het ziekenhuis niet in het gedrang komt, werden binnen het ASZ preventief een aantal maatregelen genomen.

Lees verder

Nieuwe ASZpect editie januari 2019

Lees nu online de nieuwe editie van ASZpect, het medisch informatieblad van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis. In dit magazine geven we een overzicht van de stand van zaken en een aantal vernieuwingen in verschillende medische domeinen.

Lees verder

Eetgelegenheid voor patiënten en bezoekers op campus Aalst

Vanaf zaterdag 26 januari 2019 zal het personeelsrestaurant op campus Aalst (hoofdgebouw, -1) als tussentijdse oplossing worden opengesteld voor bezoekers en patiënten. Op deze manier wil het ASZ een eetgelegenheid aanbieden waar patiënten en bezoekers tijdens het wachten iets kunnen nuttigen.

Lees verder

Uniek in Zuid-Oost-Vlaanderen: ASZ prostaatlasercentrum breidt uit naar Geraardsbergen

De urologen van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis behandelen sinds ruim drie jaar goedaardige prostaatvergroting (BPH) met de uiterst efficiënte HoLEP – lasertechniek. Sinds kort kunnen patiënten ook terecht op campus Geraardsbergen voor deze innovatieve behandeling. Het aantal ziekenhuizen welke deze lasertechniek voorstellen is in België beperkt. De dienst Urologie van het ASZ is hierin één van de koplopende diensten.

Lees verder

'We Care for You' geselecteerd als pilootproject burn-out door Maggie De Block

We Care for You… Het nieuwe mantra dat geleidelijk aan zijn intrede doet in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ). Bovendien past dit pilootproject volledig binnen de visie van Maggie De Block door de geïntegreerde aanpak van burn-out.

Lees verder

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis stemt zorgaanbod campus Geraardsbergen verder af op de toekomst

Campus Geraardsbergen is een troef voor het ASZ en heeft een eigen identiteit als acute basisspecialistische campus. Het ASZ zet de krijtlijnen uit voor het zorgbeleid van de komende jaren. Een kwalitatief zorgaanbod betekent echter ook keuzes maken zo wil het ASZ het basisspecialistisch aanbod op campus Geraardsbergen versterken.

Lees verder

‘Kerstmarkt for Life’ zorgt voor een recordopbrengst voor De Warmste Week

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis organiseerde op dinsdag 18 december een ’Kerstmarkt for Life’ op de drie campussen. Verschillende afdelingen sloegen hun handen in elkaar om een gezellige kerstmarkt in te richten voor het goede doel.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail