Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Vier gloednieuwe slaaplabo's in gebruik genomen op campus Wetteren

In juli werden op campus Wetteren vier gloednieuwe slaaplabo’s in gebruik genomen, bovenop de twee reeds bestaande. Daarmee is de volledige afdeling slaaplabo nu gecentraliseerd in Wetteren. Deze centralisatie biedt meer mogelijkheden en verkort de wachttijden voor een slaaponderzoek.

Lees verder

Nieuwe behandeling leverkanker met radioactieve bolletjes bij Aalsterse ziekenhuizen

Het A.S.Z. en OLV Ziekenhuis behandelen patiënten met een vorm van leverkanker voor het eerst met radioactieve holmium bolletjes. Hierbij worden minuscule radioactieve stoffen via de leverslagader rechtstreeks in de lever gebracht. De hoeveelheid radioactieve stof die de patiënt toegediend krijgt, is zeer laag. Door deze methode wordt de tumor gericht behandeld zonder omliggend gezond leverweefsel aan te tasten. Naar verwachting neemt de overlevingskans voor patiënten hierdoor toe en verbetert hun kwaliteit van leven. De Aalsterse ziekenhuizen zijn daarmee het derde ziekenhuis in België dat deze innovatieve behandeling met holmium bolletjes aanbiedt.

Lees verder

Mondmaskerautomaat in het A.S.Z.

In het ziekenhuis is het dragen van een mondmasker al enkele maanden verplicht. We vragen u om uw eigen mondmasker mee te brengen of koop een mondmasker aan de ingang van het ziekenhuis.

Lees verder

Wat te doen bij warm weer?

Vanaf morgen, woensdag 5 augustus, stijgen de temperaturen en krijgen we een hittegolf. Tijdens zo’n warme dagen is het, zeker voor kinderen en ouderen, belangrijk om voldoende en regelmatig te drinken, ook als u geen dorst hebt.

Lees verder

Kindvriendelijk ziekenhuis: kies mee de naam voor onze circusdieren en -artiesten!

Kinderen en jongeren van 4 tot 17 jaar: laat je stem horen! Het A.S.Z. zoekt leuke namen voor de nieuwe circusdieren en -artiesten. We hebben daarvoor het advies van onze kleinste patiënten nodig. Onze verpleegkundigen zijn op zoek gegaan naar leuke namen... Kies jij mee?

Lees verder

Verstrenging bezoekregeling Aalst - Geraardsbergen - Wetteren vanaf 01/08

Helaas verspreidt het coronavirus zich opnieuw sterk in ons land. Het risico op een besmetting neemt hierdoor ook ernstig toe. Gezien een toename van het aantal besmettingen in Vlaanderen wordt de bezoekregeling tijdelijk verstrengd. Meer concreet wordt er vanaf zaterdag 1 augustus tijdelijk terug gestart met één vast bezoekmoment in het weekend en in de week.

Lees verder

Coronamaatregelen blijven gelden binnen het A.S.Z.

Gelieve steeds strikt alle voorzorgsmaatregelen na te leven. Zo blijft het voor iedereen verplicht een mondmasker te dragen. We vragen om uw eigen mondmasker mee te brengen. Met deze maatregelen willen we onze patiënten en medewerkers maximaal beschermen tegen een mogelijke Covid-19-besmetting.

Lees verder

Aanstelling Katlyn Colman als nieuwe algemeen directeur A.S.Z.

Op dinsdag 14 juli 2020 stelde de Raad van Bestuur van het A.S.Z. mevrouw Katlyn Colman aan als nieuwe algemeen directeur van het ziekenhuis. Vanaf midden september 2020 zal zij actief zijn in ons ziekenhuis en de functie van algemeen directeur opnemen op 1 oktober 2020.

Lees verder

Bezoekregeling dienst Geriatrie (Aalst - Geraardsbergen)

Tijdens de weekdagen wordt elke dag bezoek toegestaan tussen 17u00-18u00. Het is wel nog steeds max. 1 bezoeker per dag en max. 1 uur bezoek. Tijdens het weekend en feestdagen is bezoek toegelaten tussen 15u30 – 18u00, ook nog steeds max. 1 bezoeker per dag maar de bezoeker mag in het weekend langer dan een uur blijven.

Lees verder

Verdere versoepeling bezoekregeling A.S.Z. Wetteren vanaf 15 juli 2020

Tijdens de weekdagen wordt elke dag bezoek toegestaan tussen 17u00 – 19u00. Het is wel nog steeds max. 1 bezoeker per dag en max. 1 uur bezoek. In het weekend is bezoek toegelaten tussen 15u00 – 17u00, ook nog steeds max. 1 bezoeker per dag maar de bezoeker mag in het weekend langer dan een uur blijven (tussen 15u00 – 17u00). Gelieve u aan te melden aan het onthaal.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail