Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Coronavirus: info en richtlijnen voor patiënten en bezoekers

Het A.S.Z. volgt de situatie omtrent de uitbraak van het Covid-19 op de voet. We volgen de richtlijnen van de Belgische overheid nauwgezet om snel patiënten te herkennen die (mogelijk) besmet zijn met het coronavirus. We zijn dus voorbereid om de infectie te herkennen, patiënten zo nodig in isolatie te verzorgen en andere patiënten, bezoekers en zorgverleners te informeren over de preventieve maatregelen om zichzelf en anderen te beschermen.

Lees verder

Coronavirus in België: geen paniek, wél alert zijn

Het nieuwe coronavirus dat is uitgebroken in China is volop in het nieuws. Voorlopig is de kans niet zo groot dat we in het A.S.Z. ziekenhuis een patiënt krijgen met dit virus. Mocht dat wel zo zijn, dan zijn we voorbereid en weten we hoe we moeten handelen.

Lees verder

Belgische primeur in het A.S.Z.: nieuwe hartklep geplaatst via okselslagader onder lokale verdoving

Vorige week werd in het A.S.Z. Aalst met succes een nieuwe hartklep geplaatst via de okselslagader onder lokale verdoving. Dit is een primeur in België, normaliter wordt de aortaklep percutaan via de lies vervangen onder algemene verdoving echter slaagde de dienst Cardiologie van het A.S.Z. ziekenhuis erin om de nieuwe hartklep via de linkeroksel te plaatsen onder lokale verdoving.

Lees verder

Opbrengst spoedfuif gaat naar het goede doel

Vandaag, woensdag 26 februari 2020, overhandigt de dienst Spoedopname van het A.S.Z. campus Aalst een cheque van 1000 euro aan Foundation Jana De Koker. Na een succesvolle tweede editie van de spoedfuif in de fuifzaal Cinema op de Hopmarkt in Aalst wouden de medewerkers van de spoedgevallendienst de opbrengst aan een goed doel schenken dat hun nauw aan het hart ligt.

Lees verder

Is er een ziekenhuisopname gepland? Informeer u tijdig over de kostprijs

Een verblijf in een ziekenhuis gaat gepaard met een aantal kosten. Het A.S.Z. ziekenhuis kan u een zo volledig mogelijke raming geven van de te verwachte kosten.

Lees verder

Uw mening telt!

Help mee onze kwaliteit te verbeteren door de enquête van het Vlaams Patiëntenplatform in te vullen en deel uw ervaringen met ons.

Lees verder

Rustige en stressvrije patiëntenkamers dankzij vzw OIGO

Comfort en uitzicht van de kamer spelen een belangrijke rol voor patiënten. De inrichting van een kamer heeft echter niet alleen met luxe te maken. Het creëren van de optimale patiëntenkamer waarin de patiënt zich snel thuis voelt, het stresslevel wordt gereduceerd en de hersteltijd wordt verkort, is een uitdaging. OIGO (Opgeven Is Geen Optie) friste zeven patiëntenkamers op d.m.v. wandvullende fotoprints bij het dagziekenhuis op campus Wetteren.

Lees verder

Foundation Jana De Koker dompelt kinderen op Spoed onder in rustgevende onderwaterwereld

Vandaag, woensdag 5 februari 2020, vindt de inhuldiging van de nieuwe pediatriebox en wachtzaal plaats op de dienst Spoedopname op campus Geraardsbergen. Een opname of behandeling in een ziekenhuis kan voor een kind een nare ervaring zijn. Dankzij de sponsoring van Foundation Jana De Koker worden kinderen op de dienst Spoedopname van campus Geraardsbergen voortaan opgevangen in een aangename, kindvriendelijke kamer.

Lees verder

Alertheid Coronavirus

Heeft u onlangs naar China gereisd? Meld dit meteen!

Lees verder

Kick-off van het DiaT1op project in Aalst te Schotte op 19/01/2020

Zondag 19 januari 2020 ging het DiaT1op project van start. De deelnemers kregen de eerste educatieve sessie en hebben ook onmiddellijk de theorie in praktijk gebracht met aansluitend een mooie wandeling.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail