Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

PAAZ-afdeling A.S.Z. terug op campus Aalst

De Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) verhuist van campus Geraardsbergen naar campus Aalst. De PAAZ-dienst is sinds dit weekend op hun oude locatie (hoofdgebouw, zone K, gelijkvloers) op campus Aalst terug te vinden. Het team van de psychiatrische afdeling zette zich 100% in om deze verhuis zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Lees verder

Zondag 11/04/2021: hoofdingang campus Geraardsbergen gesloten

Op zondag 11 april dient u de ingang van de Spoedgevallendienst (Kattestraat) te gebruiken voor toegang tot A.S.Z. Geraardsbergen.

Lees verder

Vzw OIGO investeert in comfortabele kussens voor het A.S.Z. Wetteren

Nog niet zo lang geleden investeerde vzw OIGO in de patiëntenkamers van het A.S.Z. Wetteren om het comfort en uitzicht van de kamers te verbeteren. Ook nu steunen zij terug de oncologische patiënten in het A.S.Z. Wetteren.

Lees verder

Fertiliteit bij A.S.Z.: sterke tandem met CGR UZ Brussel

De dienst Gynaecologie-Verloskunde van het A.S.Z. kiest ervoor om bij fertiliteitsproblemen nauw samen te werken met het Centrum voor Reproductieve Geneeskundige (CRG) van het UZ Brussel in Jette. Dat is het grootste fertiliteitscentrum in Vlaanderen en staat voor kwaliteitsgarantie.

Lees verder

A.S.Z. vaccineert nierpatiënten tegen Covid-19

Afgelopen week nodigde het A.S.Z. de eerste ‘hoog-risicopatiënten’ uit om hun vaccinatie tegen het coronavirus te komen halen. Het gaat om mensen die volgens de Gezondheidsraad met voorrang een vaccinatie moeten krijgen. Zo werden er ruim honderd dialysepatiënten en tachtig getransplanteerde patiënten gevaccineerd in het vaccinatiecentrum van het A.S.Z. Aalst.

Lees verder

Automatisering verhoogt capaciteit en snelheid COVID-19 tests in labo A.S.Z.

Laboratoriumdiagnostiek staat centraal in het bestrijden van de COVID-19 pandemie. Het labo van A.S.Z. was vorig jaar goed voor 150.000 PCR-tests, waarvan zo’n 70% op vraag van huisartsen. De capaciteit werd eind 2020 nog opgetrokken tot 1.600 PCR-tests per dag, met een gemiddelde antwoordtijd van minder dan 24 uur.

Lees verder

Afdeling short stay Geraardsbergen: rust, privacy en flexibiliteit

Wie een chirurgische ingreep ondergaat in A.S.Z. campus Geraardsbergen kan sinds kort terecht op de short stay afdeling. Daar is alles in het werk gesteld om in alle rust en met veel privacy te bekomen. De kamers zijn comfortabel, gezellig en goed uitgerust met eigen douche en toilet.

Lees verder

Paasweekend Geraardsbergen: ingang Kattestraat gebruiken

De hoofdingang zal gesloten zijn van zaterdag 3 april (vanaf 12 uur) t.e.m. maandag 5 april 2021. U dient zich aan te melden aan de ingang van de spoedgevallendienst in de Kattestraat. Gelieve steeds alle voorzorgsmaatregelen te respecteren: draag een chirurgisch mondmasker en ontsmet regelmatig uw handen.

Lees verder

A.S.Z. schaalt op naar fase 2A

Omwille van de negatieve evolutie in de besmettingscijfers nationaal, vraagt de overheid aan de ziekenhuizen om op te schalen naar fase 2A van de capaciteitsplanning. Dat betekent dat nu 60 procent van de bedden op IZ moet worden voorbehouden voor coronapatiënten.

Lees verder

Uw raadpleging in het ziekenhuis voorbereiden

Omwille van het coronavirus mag u geen begeleider meenemen naar de polikliniek. Om u te helpen uw gesprek zo goed mogelijk voor te bereiden, vindt u in dit nieuwsbericht een aantal tips.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail