Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Locoregionaal klinisch netwerk Curoz van A.S.Z., OLV Ziekenhuis, AZ Sint-Maria Halle en UZ Brussel erkend door de Vlaamse overheid

Het ziekenhuisnetwerk Curoz, dat in januari 2021 officieel werd opgericht door de verschillende partners, ontving het formele besluit tot erkenning van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid. Het ziekenhuisnetwerk Curoz omvat A.S.Z. (Aalst – Geraardsbergen – Wetteren), OLV Ziekenhuis (Aalst – Asse – Ninove), AZ Sint-Maria (Halle) en UZ Brussel (Jette).

Lees verder

Uw veiligheid is onze zorg

Het blijft enorm belangrijk om alle voorzorgsmaatregelen tijdens uw bezoek aan het ziekenhuis te respecteren.

Lees verder

Update bezoekregeling A.S.Z.

Tijdens u bezoek aan het ziekenhuis dient u de voorzorgsmaatregelen te respecteren.

Lees verder

“Aan de vroedvrouw durven mensen alles vragen”

Van 22 tot 28 maart vieren we de week van de verpleegkundigen en de vroedvrouwen. Ook het vroedvrouwenteam van het A.S.Z. verdient (meer dan) een bloemetje voor hun nooit aflatende inzet. Vorig jaar zetten zij maar liefst 940 kindjes op de wereld. Vandaag richten we de spotlight op de prenatale consultatie van onze vroedvrouwen.

Lees verder

Test uw kennis over kostprijs in het ziekenhuis

Het Vlaams Patiëntenplatform wil de informatie over kostprijs bij patiënten verbeteren en ontwikkelde daarom de quiz ‘Weet u wat u betaalt in het ziekenhuis?’. Aarzel niet om de dienst facturatie een kostenraming te vragen voor uw situatie. U kan met al uw vragen over de ziekenhuiskosten terecht bij de dienst facturatie.

Lees verder

Activiteiten blijven doorgaan zoals gepland

In het A.S.Z. Aalst - Geraardsbergen - Wetteren kunnen alle activiteiten plaatsvinden zoals gepland. Tegen maandag 22 maart 2021 moeten de ziekenhuizen opnieuw naar fase 1B overschakelen. Echter was in ons ziekenhuis de fase 1B nog steeds van kracht, met voldoende capaciteit voor patiënten met Covid-19. Daarom kunnen op dit moment alle consultaties, onderzoeken en opnames doorgaan zoals gepland. U dient dus uw ingreep, onderzoek of raadpleging niet uit te stellen.

Lees verder

Versoepeling bezoekregeling campus Wetteren

De veiligheid van onze patiënten, medewerkers en bezoekers staat voorop en we willen verspreiding van het coronavirus in onze ziekenhuizen vermijden. Vandaar dat we onze bezoekregeling altijd strikt aanpassen aan de huidige situatie en de richtlijnen van de federale overheid.

Lees verder

Maart, internationale maand van de strijd tegen dikkedarmkanker

De maand maart is de internationale actiemaand in de strijd tegen dikkedarmkanker. Vroegtijdige opsporing biedt de beste bescherming tegen dikkedarmkanker. Doe vanaf 50 jaar elke twee jaar de stoelgangtest.

Lees verder

Nieuwe editie van het medisch tijdschrift ASZpect

Lees de nieuwe editie van ons medisch tijdschrift ASZpect.

Lees verder

A.S.Z. 'Ik hou van u'-zangchallenge

Met de ‘Ik hou van u’ campagne brengt vzw Dag van de Zorg een ode aan iedereen die zorgt. Zowel de professionele zorgverlener als de vrijwilligers en de mantelzorgers krijgen alle aandacht die ze verdienen. Uiteraard doet het A.S.Z. mee aan dit fijne initiatief! Onze medewerkers zetten zich al meer dan een jaar in de strijd tegen het coronavirus. Een welgemeende dankjewel aan iedereen voor hun inzet, flexibiliteit en warme zorg tijdens deze uitzonderlijke tijden!

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail