Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Samen veerkrachtig tijdens de week van de Geestelijke Gezondheid

Van 1 tot 10 oktober 2020 vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats, met als slogan ‘samen veerkrachtig’.

Lees verder

World MRSA Day

Op vrijdag 2 oktober 2020 besteden we binnen het A.S.Z. Aalst - Geraardsbergen - Wetteren graag extra aandacht aan het voorkomen van 'MRSA'. ‘World MRSA Day’ heeft als doel om de MRSA-bacterie en de bijhorende risico’s onder de aandacht brengen. Op deze manier willen we zorgverleners sensibiliseren om zorginfecties te voorkomen.

Lees verder

Livestream: Eerste hulp en reanimeren in tijden van corona

Op donderdag 24 september, tijdens de Week van het Hart, organiseerde het A.S.Z. een livestream op Facebook voor het grote publiek over eerste hulp en reanimeren in tijden van corona.

Lees verder

Europese Week van de Urologie

De Europese Week van de Urologie (maandag 21 september tot en met vrijdag 25 september 2020) is een initiatief van de European Association of Urology (EAU). De organisatie wil hiermee mensen bewust maken van de bestaande urologische aandoeningen. De dienst Urologie van het A.S.Z. wil dit jaar patiënten informeren over de signalen en symptomen van impotentie, in medische termen 'erectiele dysfunctie' genoemd.

Lees verder

Vroegtijdige opsporing van hoofd-halstumoren is van levensbelang

Van 21 tot 25 september 2020 organiseert de Europese Vereniging voor Hoofd-Halskanker de Make Sense campagne. Het A.S.Z. wil haar patiënten informeren over de signalen en symptomen van hoofd-halskanker en stimuleert een vroegtijdige consultatie bij het herkennen van die symptomen.

Lees verder

'REZUM'-waterdamp behandeling in A.S.Z. Geraardsbergen

Dr. Rappe behandelde voor het eerst een patiënt met de nieuwe ‘REZUM’-waterdamp behandeling in A.S.Z. Geraardsbergen. Sinds kort biedt de dienst Urologie van het A.S.Z. een nieuwe minimaal invasieve behandeling aan voor mannen met goedaardige prostaatvergroting.

Lees verder

Online een afspraak maken bij de dienst Oogziekten

Via de app en website www.mynexuzhealth.be heeft u toegang tot uw eigen medisch dossier. Vanaf maandag 14 september 2020 kan u via mynexuzhealth ook bij de dienst Oogziekten online afspraak boeken.

Lees verder

Versoepeling bezoekregeling en verplichte registratie bezoekers vanaf 12/09

Vanaf zaterdag 12 september 2020 zal de bezoekregeling binnen het A.S.Z. op de drie campussen versoepeld worden. Vanaf dan wordt per patiënt dagelijks opnieuw bezoek toegelaten van één persoon voor max. 1 uur. Daarnaast wordt registratie van elke bezoeker verplicht.

Lees verder

Snel en eenvoudig een online afspraak boeken bij de dienst Urologie op campus Aalst

Via de app en website www.mynexuzhealth.be heeft u toegang tot uw eigen dossier en medische informatie op uw maat. Vanaf maandag 24 augustus 2020 kan u ook bij de urologen op campus Aalst een online afspraak boeken.

Lees verder

Vier gloednieuwe slaaplabo's in gebruik genomen op campus Wetteren

In juli werden op campus Wetteren vier gloednieuwe slaaplabo’s in gebruik genomen, bovenop de twee reeds bestaande. Daarmee is de volledige afdeling slaaplabo nu gecentraliseerd in Wetteren. Deze centralisatie biedt meer mogelijkheden en verkort de wachttijden voor een slaaponderzoek.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail