Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Wereld Pancreaskanker Dag

Pancreaskanker is wereldwijd een van de meest voorkomende kankers en de ziekte maakt bovendien nog een opmars.

Lees verder

Streven naar een aangenaam werkklimaat bij het A.S.Z.

Vandaag, maandag 18 november 2019, was er een spontane stakingsactie bij de personeelsleden van het operatiekwartier op campus Aalst. Om zeker te zijn dat de kwaliteitsvolle zorg binnen het ziekenhuis niet in het gedrang komt, vond er meteen een constructief overleg plaats tussen de directie van het A.S.Z. en de personeelsleden.

Lees verder

A.S.Z. medewerkers en COPD-patiënten gaan op Wereld COPD-dag de sportieve uitdaging aan!

Op woensdag 20 november 2019, Wereld COPD-dag, zullen de COPD-patiënten en zorgverleners van het A.S.Z. campus Wetteren deelnemen aan de 2de nationale pulmonaire revalidatie fietshappening. Met deze actie willen we de aandacht trekken op de longziekte en het belang van revalidatie benadrukken.

Lees verder

Nieuwe techniek 'Fusie-Biopsie van de Prostaat' stelt diagnose van prostaatkanker nauwkeuriger en patiëntvriendelijker vast

Het aantal ziekenhuizen waar deze ’Fusie-Biopsie’ techniek wordt voorgesteld is in België beperkt. De diensten Urologie en Radiologie van het A.S.Z. zijn hierin één van de koplopende diensten.

Lees verder

Terugblik op het Live Case Symposium

Op zaterdag 21 september 2019 organiseerde het A.S.Z. voor de eerste keer in samenwerking met het OLV ziekenhuis een ‘Live Surgery Symposium’. Vanuit diverse operatiezalen in het A.S.Z. werden een aantal ingrepen live gefilmd en getoond aan meer dan 450 aanwezige zorgprofessionals uit de regio, deze konden het congres gratis bijwonen vanuit het cultuurcentrum De Werf in Aalst.

Lees verder

Wereld Diabetes Dag: helft Vlamingen niet geslaagd voor diabeteskennistest

Breng vandaag een bezoekje aan de infostand bij het A.S.Z. op campus Aalst en laat jouw risico op diabetes berekenen a.d.h.v. een risicometer.

Lees verder

Innovatieve techniek AFR succesvol toegepast in het A.S.Z.

De dienst cardiologie-cardiochirugie van het A.S.Z. ziekenhuis heeft met succes zijn eerste patiënt behandeld met de baanbrekende techniek Atrial Flow Restrictor (AFR). Het A.S.Z. is het tweede ziekenhuis in België om deze innovatieve techniek toe te passen.

Lees verder

Aalsterse ziekenhuizen bundelen hun expertise voor interventionele radiologie

De Aalsterse ziekenhuizen bundelen hun krachten om patiënten met CVA optimaal op te vangen en te behandelen. Het doel van dit expertisecentrum? De levenskwaliteit van een beroerte-patiënt zo hoog mogelijk houden.

Lees verder

Nieuwe consultatieruimtes gynaecologie op campus Geraardsbergen

Een afspraak bij de gynaecoloog of vroedvrouw? Dit kan bij het A.S.Z. Geraardsbergen voortaan in fonkelnieuwe consultatieruimtes.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail