Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

A.S.Z. start hartfalenkliniek

Hartfalen treft meer en meer patiënten. Dokter Elke De Vuyst en mevrouw Lily Smet zijn aangetrokken om in ons ziekenhuis een hartfalenkliniek uit te bouwen, binnen de dienst cardiologie en in nauwe samenwerking met de dienst hartrevalidatie.

Lees verder

COVID-patiënten professioneel opgevolgd via telemonitoring

De Aalsterse ziekenhuizen A.S.Z. en OLV stappen samen met de Huisartsenkring Aalst, Mederi, de zorgcentrale Z-plus, Remedus en thuiszorgorganisatie i-Mens in een pilootproject van het RIZIV waarbij COVID-19-patiënten via telemonitoring veilig van thuis kunnen worden opgevolgd.

Lees verder

11 maart 2021, Wereldnierdag

Op Wereldnierdag wil het A.S.Z. bewustwording creëren over het belang van gezonde nieren en aandacht vragen voor risicofactoren. Tenslotte willen we wat meer beweging in uw leven brengen!

Lees verder

Hoge vaccinatiegraad in A.S.Z: 89% van alle personeelsleden reeds gevaccineerd

We kunnen vandaag met trotsheid zeggen dat we een geslaagde eerste vaccinatieronde achter de rug hebben. Volgende week vinden nog eerste vaccinaties met AstraZeneca plaats en dan sluiten we de eerste vaccinatieronde af. De tweede vaccinaties lopen nog een paar weken en maanden door. Het vaccin is onze grootste troef om deze coronapandemie achter ons te laten en het oude leven terug te krijgen. De organisatie van de vaccinatie verliep vlot, tevens behaalden we een zeer hoge vaccinatiegraad.

Lees verder

A.S.Z. Aalst heft opnamestop gefaseerd op

Het A.S.Z. heft vanaf vrijdag 5 maart 2021 de opnamestop gefaseerd op. Dankzij een krachtig test- en isolatiebeleid, een algemeen bezoekverbod en een tijdelijke opnamestop is de uitbraak onder controle.

Lees verder

Impotentie kan in het A.S.Z. behandeld worden met embolisatietherapie

In het geval dat impotentie veroorzaakt wordt door cavernoveneuze lekkage, ‘lekkende’ aders, kan A.S.Z. ziekenhuis embolisatietherapie aanbieden. De behandeling, uitgevoerd door dokter De Keukeleire is minimaal invasief en erkend als een veilige en effectieve procedure.

Lees verder

Belangrijke informatie voor patiënten die naar het ziekenhuis komen

Patiënten waarvan de ingreep niet doorgaat worden hiervan op de hoogte gebracht. Wanneer een ingreep moet worden uitgesteld, brengt het ziekenhuis de patiënt daarvan zelf op de hoogte. Raadplegingen, onderzoeken en oncologische behandelingen kunnen op een veilige manier blijven plaatsvinden.

Lees verder

A.S.Z. voert tijdelijke opnamestop in op campus Aalst

Wegens verschillende clusterbesmettingen van Covid-19 in het A.S.Z., zowel bij patiënten als bij personeelsleden van verschillende verpleegafdelingen, zijn wij genoodzaakt een algemene opnamestop voor campus Aalst in te roepen. Dringende, medisch noodzakelijke en niet-uitstelbare zorg blijft gegarandeerd. Het verloskwartier blijft open op een veilige manier. De raadplegingen, onderzoeken en oncologische behandelingen op campus Aalst gaan door.

Lees verder

Informatie over de kostprijs van een opname in het A.S.Z.

Heldere communicatie met de patiënt is belangrijk. En dat geldt niet alleen voor het medische luik. Ook duidelijke informatie over het financiële plaatje hoort een onderdeel te zijn van een goede patiëntenvoorlichting. Daarom hebben we alle informatie over de kostprijs van een opname in het A.S.Z. gebundeld in een korte checklist.

Lees verder

Algemeen bezoekverbod A.S.Z. ziekenhuizen

In het A.S.Z. zijn er de afgelopen week enkele interne besmettingen met COVID-19 vastgesteld bij een aantal patiënten alsook personeelsleden van verschillende verpleegafdelingen. Wij nemen zoals altijd alle nodige maatregelen om de veiligheid van onze patiënten en onze medewerkers te waarborgen. Raadplegingen, onderzoeken en therapieën blijven doorgaan. Ook dringende ingrepen en opnames blijven uiteraard steeds doorgaan.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail